B.V., 2021.01.28. | Judo

Tavaly szakosztályunk első felnőtt magyar bajnoki címét szerezte, ezúttal az idei terveiről is kérdeztük cselgáncsozónkat, Beringer Fatimét.

- Nem volt egyszerű a tavalyi év. Hogyan gondolsz rá vissza? Mennyire vagy elégedett azokkal a versenyekkel, amelyeken el tudtál indulni? 

„A tavalyi évben nem indulhattam sok versenyen a járványhelyzet miatt. Tulajdonképpen, ami érdemleges eredményem volt, az a felnőtt országos bajnokságon nyert aranyérem és az U23-as Európa-bajnokságon szerzett hetedik hely. Ezekkel elégedett vagyok, mert sok nehézséggel néztünk szembe évközben, a verseny előtti felkészülések hullámzóak voltak, de ahhoz képest jól mentek a küzdelmek és úgy érzem, kihoztam a legjobbat az egészből.”

 


Forrás: European Judo Union

 

- Hogyan alakul most az év eleji felkészülésed? Mit terveztek a következő hónapokban? 

„Az év eleji felkészülésünk válogatott táborokból áll. A múlt héten is Dunavarsányban edzettünk, jövő héten két hetet leszünk az Olimpiai Edzőtáborban Tatán. Illetve mennek a válogatott edzések, ami heti kétszer kötelező, amikor épp nem táborozunk. Nagyon keményen dolgozunk, magas edzésszámmal és minőségi munkával. De sajnos még mindig úgy érezzük, hogy nagyon bizonytalan a jövő.”

- Mik a legfontosabb céljaid 2021-re?  

„A legfontosabb céljaim között szerepel, hogy a felzárkózzam a nemzetközi mezőnyhöz, és érmet nyerjek a válogatóversenyeken. Ezen kívül az év végi Európa-bajnokságról is jó lenne dobogós helyezéssel hazajönni.”


Hirdetések