Gy. Szabó Csilla, 2021.01.25. | Sportlövészet

Mindössze hét tized választotta el Gáspár Lalitát a döntőbe jutástól a hétvégi Honvéd-kupán. A Vasas SC húsz esztendős sportlövője javuló formát mutat, s bízik a sikeres folytatásban.

Az év első légfegyveres viadalán, a Batta Open alapszakaszában nagyszerűen kezdett Gáspár Lalita, ám ezt követően belehibázott a sorozatokba és végül nem jutott döntőbe. A hétvégi Honvéd-kupán sem sikerült a finálés szereplés, ám ezúttal bizakodva és jókedvűen nyilatkozott honlapunknak a korábbi junior Európa-bajnok, hiszen sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint két héttel korábban, Százhalombattán.

„Nagyon kiegyensúlyozottan lőttem, ráadásul azt az idegességet is sikerült végre leküzdenem, amit a Batta-kupán éreztem – értékelte hétvégi teljesítményét Gáspár Lalita, aki most úgy gondolja, hogy egyre biztosabban közelít régi, nyertes formájához. – Nagyon kevés versenyünk volt az utóbbi időben, kizárólag azokat rendezték meg, amelyeknek nagy tétje volt. Ez számomra különösen megnehezítette a viadalokhoz való visszaszokást, ebben látom az utóbbi időszakban tapasztalható formahanyatlásom elsődleges okát. A Honvéd-kupán ugyan nem jutatottam döntőbe, a lelkemnek azonban nagyon jót tett, hogy hiba nélkül versenyeztem.”

Gáspár Lalita egy nagyon biztos, 104.4-es sorozattal kezdett, ami azért különösen biztató a számára, mert a viadal kezdetén még igencsak izgult. Ezután fokozatosan nyugodott meg és az ötödik, utolsó előtti sorozatban ismét 104.0-et sikerült lőnie. A fiatal sportoló szerint két hét múlva, a légfegyveres országos bajnokságon még jobb formában lehet. Az ob lesz az utolsó válogató a 10 méteres Európa-bajnokságra, amelyet ugyan a finn szervezők a járvány miatt lemondtak, ám a kontinentális szövetség kérésére a május végi, június eleji 25 és 50 méteres Eb horvát szervezői elvállalták és az eredeti programhoz adták. A sportág nemzetközi és hazai vezetői ezt azért tartották különösen fontosnak, mert a kontinensviadalon oszthatják ki az utolsó olimpiai kvótákat. Ellenkező esetben a világranglistán elfoglalt helyezés alapján találtak volna gazdára az utolsó tokiói helyek, amely sokkal kevésbé sportszerű, mint a hagyományos kvalifikációs rendszer.

Fotó: Magyar Sporlövők Szövetsége


Hirdetések