B.V., 2021.01.22. | Kézilabda

A félidőben csupán két góllal vezetett, végül 30-22-re győzött az esélyesebb élvonalbeli rivális női kézilabdacsapatunk ellen a Tippmix Magyar Kupa III. fordulójában.  

Tippmix Magyar Kupa, III. Forduló 

Vasas SC-Motherson Mosonmagyaróvár 22-30 (11-13) 
Vasas SC: Kántor K. (kapus) 1, Imrei R., Pénzes L. 3, Hadnagy F. 1, Cifra A., Szilovics F. 2, Szatmári M. 4. Cserék: Ferenczi A. (kapus), Ivanics D. 3, Nagy Zs. 3, Ács B. 2, Házi V. 1, Speth E. 1, Takács F. 1, Kovács N. Vezetőedző: Penszki Gergely. 
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2 
Kiállítások: 8, ill. 12 perc 


Az első osztályban is kiválóan teljesítő ellenfél, a Motherson Mosonmagyaróvár együttese érkezett péntek délután a Sterbinszky-csarnokba a Magyar Kupa III. fordulójában.  

Együttesünk bátran kezdte a mérkőzést, az első percek rohanós játékában szépen tartotta magát, utána viszont szerencsétlen körülmények között kettős emberhátrányba került, s ennek nyomán tíz perc után elhúzott az ellenfél (2-6). A mieink azonban nem törtek meg, időnként hibázva, de meccsben maradtak, felvették az NB I-es tempót. Ennek az lett az eredménye, hogy a félidőben csupán kétgólos különbséget mutatott az eredményjelző (11-13).  

 

 

A szünet utáni első perceket aztán nagyon megnyomták a mosonmagyaróváriak, és kényelmesebb, öt-hatgólos előnyt építettek ki. Ezen a hátralévő időben már nem igazán sikerült faragni, viszont nem is nyílt tovább az olló: a végén 30-22-es sikernek örülhettek a vendégek, de a Vasas-játékosoknak sem volt okuk a szégyenkezésre.  

Így látta a mérkőzést vezetőedzőnk, Penszki Gergely“Tisztes helytállást mutat az eredményjelző, de a nagyon sok könnyelműen elkövetett hibánkat azért megbüntette a Mosonmagyaróvár. Nem feltartott kézzel érkeztünk a mérkőzésre, azt gondolom, hogy ez látszott is, küzdöttünk végig. Nagyon nehéz edzőtábor után vagyunk, de ez nem lehet mentség, ennél pontosabban kell játszanunk. Összességében azt gondolom, hogy van mire építkezni a látottakból, de lehetünk mi még ennél jobbak.” 

Ami a folytatást illeti, egy hét múlva pénteken játssza már biztos továbbjutó csapatunk az utolsó mérkőzését a Ligakupa C csoportjában a Tempo KSE ellen hazai pályán, majd február 13-án szintén a Sterbinszky-csarnokban következik a tavaszi bajnoki nyitány és a Kecskemét alakulata.  


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések