Gy. Szabó Csilla, 2021.01.22. | Tenisz

Hozták a kötelező győzelmeket az U14-es ob-n részt vett teniszezőink, meglepetést azonban nem tudtak okozni. Bocskay József szakosztályvezető szerint a fiataloknak fizikálisan kell még fejlődniük ahhoz, hogy sikeresen felvegyék a versenyt a hazai élmezőnnyel.

A Vasas Körmöczy Zsuzsa Teniszakadémia színeit három fiatal teniszező képviselte a Debrecenben megrendezett U14-es fedett pályás országos bajnokságon. Szikora Mihály és Laczkovich Zoltán Bendegúz már az első fordulóban érdekelt volt, míg Boros Bence a 10. kiemeltként csak a másodikban kapcsolódott be a versengésbe. Szikora és Laczkovich egyaránt két szettben hozta első találkozóját, a másodikat viszont már egy-egy kiemelt teniszező ellen játszották, így papírforma szerinti vereséget szenvedtek. Boros Bence szintén két meccset játszott, a legjobb tizenhat között viszont az a Kristyán István búcsúztatta, aki a fiú tábla legnagyobb meglepetését okozva jutott a döntőbe, a második kiemelt Major Áron legyőzésével.

„Játékosaink a kötelező meccseiket hozták, meglepetést azonban nem tudtak okozni – összegezte röviden Bocskay József a Vasas teniszszakosztályának vezetője az ob-szereplést – Szikora és Laczkovich nagyon szépen fejlődnek, ám fizikálisan nem tartanak ott, ahol a hazai élmezőny. Ezt eddig is tudtuk, most csak megerősítést kaptunk, erre a jövőben nagyobb hangsúlyt kell majd fektetnünk. Misi esetében pillanatnyilag némi nehézséget okoz hogy tavaly állt át egykezes fonákra, így ezen az oldalon még korántsem olyan megbízható, mint a tenyeresen. Laczkovich pedig első éves a korosztályában, ő még jövőre is a tizennégy éven aluliak között indul. Boros Bence ugyanakkor nagyon ügyes és képzett játékos, ő már a kiemeltek szintjén játszik, de fizikálisan neki is vannak hiányosságai. Ha ez nem így lenne tudna már gyorsabban, nagyobb ritmust diktálva is játszani, ráadásul karácsony előtt hosszabb időszakot ki kellett hagynia, így a felkészülése sem volt töretlen. A tornán parádésan menetelő Kristyán István elleni veresége benne van a pakliban, jobb sorsolással talán messzebbre juthatott volna.”

A szakember szerint mindhárom játékos felkészülését befolyásolta, hogy nem tudtak folyamatosan kemény pályán készülni, jóllehet Debrecenben ilyen borítás várta az ob résztvevőit. Szikora Misi stílusa például sokkal jobban érvényesül salakon, így számára ez is nehezítő körülmény volt. De Boros Bencéről is elmondható, hogy tavaly még a mostani második kiemeltet, az elődöntőig jutó, fóti Major Áront is megverte salakon.


Az ob-felkészülésben Fonó László (balról) és Kisantal Péter (jobbról) sokat segített Bocskay József szakosztályvezetőnek. A képen középen Laczkovich Zoltán és Szikora Mihály (balról jobbra)

A hétvégén rajtolnak a legidősebbek, vagyis az U18-asok, a leánymezőnyben pedig Dankó Vanesa Dalmáért szoríthatunk, aki ugyan még csak 16 esztendős, ám szövetségi engedéllyel, további fejlődése érdekében, egy korosztállyal feljebb mérkőzhet a hazai élmezőnnyel.


Hirdetések