B.V., 2021.01.18. | Jégkorong

Sokáig méltó riválisa volt az élmezőnybe tartozó MAC HKB Újbudának az Opten Vasas HC jégkorongcsapata a hétfői Erste Liga-mérkőzésen, ám végül pont nélkül távozott a Tüskecsarnokból.  

Jégkorong Erste Liga 

MAC HKB Újbuda-Opten Vasas HC 6-2 (3-1, 0-1, 3-0) 
Gólszerzőink: Schmál K., M. Veshutkin 


Négynapos szünet után lépett jégre ismét az Opten Vasas HC az Erste Ligában. Az egymás után lejátszott tizenegy hazai találkozó után szerepelt ismét távol a Vasas Jégcentrumtól Ladányi Balázs együttese, méghozzá a Tüskecsarnokban a MAC HKB Újbuda otthonában.  

A mérkőzés nem indult jól, Nagy Krisztián révén már a második percben megszerezték a hazaiak a vezetést, amelyet nem sokkal később Majoross Barnabás fejelt meg egy emberhátrányos találattal. Még az első harmad hajrájában összejött a szépítés, Schmál Kristóf volt eredményes, de gyorsan jött a rivális válasza, Kreisz Brunó szerezte a harmadik hazai gólt (3-1).   

 

 

A második etap viszonylagos csendben telt, azt leszámítva, hogy a kettős emberhátrányt is kivédekezték a mieink. Aztán szűk fél perccel a vége előtt érkezett Maxim Veshutkin, és ismét egygólosra csökkentette a hátrányt (3-2).  

A harmadik felvonás legelején megint érkezett Kreisz, és visszaállította a kéttalálatos különbséget a két csapat között, amely Brance Orban és Terbócs István találata után egészen négygólosra duzzadt a végére (6-2).  

Csapatunk nem pihen sokat, csütörtökön 14:30-tól az FTC-Telekom otthonában lép jégre.  


Hirdetések