B.V., 2021.01.14. | Jégkorong

Az első két harmadban irányította a mérkőzést, végül mégis vereséget szenvedett az Opten Vasas HC a Corona Brasov ellen a jégkorong Erste Ligában.

Jégkorong Ertse Liga
Opten Vasas HC-Corona Brasov 2-5 (1-0, 1-0, 0-5)

Gólszerzőink: K. Ozols, Nagy M.


Jelentős játékosmozgás előzte meg az Opten Vasas HC csütörtöki Erste Liga-mérkőzését. Négy Vasas-játékos (Tóth Balázs, Turbucz Martin, Páterka Bence, Bukor Rajmund) jövő keddig a szlovák Extraligában szereplő DVTK Jegesmedvék együtteséhez került kölcsönbe, a helyükre Révész Marcell, Kiss Bence és Mattyasovszky Gergely érkezett a miskolciaktól.

Több meghatározó játékos hiányában roppant fiatal összetételben állt ki a liga egyik élcsapata, a Corona Brasov ellen Ladányi Balázs együttese a Vasas Jégcentrumban. Az első harmad mégis kitűnően sikerült, Kalvis Ozols jóvoltából előnyben mehettek el az első szünetre a fiúk (1-0).

Sőt a folytatásban még az előny megduplázása is összejött, a második etap harmadik percében a visszatérő Nagy Márk volt eredményes (2-0). Így fordultak rá a felek a harmadik felvonásra, amely egyértelműen a brassóiaké lett: a vendégek ötször is betaláltak, miközben a mieinknek erre nem volt válaszuk (2-5).

Legközelebb szombaton lép pályára az Opten Vasas HC, méghozzá 17 órától a sereghajtó Dunaújvárosi Acélbikák otthonában.

 


Hirdetések