B.V., 2021.01.09. | Kézilabda

A szorosabb első félidő után tizenegy gólos vereséget szenvedett női kézilabdacsapatunk a DKKA vendégeként a Ligakupában.

Ligakupa, C csoport
Dunaújvárosi KKA-Vasas SC 36-25 (18-14)
Vasas SC: Ferenczi A. - Szatmári M. 6, Szilovics F. 4, Ács B. 4, Speth E. 1, Pénzes L. 4, Kovács N. Cs.: Kántor K. (kapus), Nagy Zs. 2, Takács F. 2, Hadnagy F. 1, Imrei R. 1, Bréda L., Pasqualetti T. Edző: Penszki Gergely
Hétméteresek: 4/3 ill. 4/3
Kiállítások: 4 perc ill. 4 perc


A Dunaújváros elleni Ligakupa-mérkőzéssel zárta az előzőt, és azzal is kezdte az új évet női kézilabdacsapatunk. A hazai 42-27-es vereség után ezúttal idegenben léptek pályára a lányok.

A találkozó jól indult 4-2-re még a mieink vezettek, ám utána az esélyesebb, NB I-es DKKA érvényesítette a papírformát, és fokozatosan átvette a kezdeményezést, a félidőben 18-14 állt az eredményjelzőn.

 

 

A folytatásban tovább nőtt a különbség, de így is szorosabb lett az eredmény, mint a Sterbinszky-csarnokban rendezett összecsapáson, ezúttal tizenegy góllal, 36-25-re nyertek a dunaújvárosiak.

Így látta vezetőedzőnk, Penszki Gergely: „Egy hete kezdtük meg a felkészülést a tavaszi szezonra, és ennek pont ide illő részének tekintjük a mai mérkőzést. A játékban sikerült közel azonos számú helyzetet kialakítani, mint első osztályú ellenfelünknek, ám a befejezések még nem voltak olyan pontosak, mint amit elvárunk magunktól. Védekezésben a visszarendeződés lényegesen jobban működött a korábbi mérkőzésünkhöz képest. A kihasználatlanul maradt gólhelyzeteink és a rendezett védelmünkben elkövetett túl sok hiba miatt nem tudtunk szorosabb eredményt elérni.”

A Ligakupa C csoportjában így három győzelemmel és két vereséggel áll csapatunk, vagyis biztosnak látszik a második, még továbbjutó hely megszerzése, a legjobb nyolc közé kerülés.

Vasárnaptól a mátraházi edzőtáborban folytatja felkészülését az együttes, egészen jövő szombatig. Legközelebb január 22-én, hazai pályán a Magyar Kupa III. fordulójában játszik mérkőzést az NB I-es Mosonmagyaróvár ellen, míg az első bajnoki február 13-án a Kecskemét ellen lesz, szintén a Sterbinszky-csarnokban.


Hirdetések