B.V., 2020.12.21. | Kézilabda

Magabiztosan nyert a Sterbinszky-csarnokban az élvonalbeli Dunaújvárosi KKA együttese, amely így megőrizte hibátlan mérlegét a Ligakupa C csoportjában.

Ligakupa, C csoport
Vasas SC-Dunaújvárosi KKA 27-42 (15-21)

Vasas SC: Kántor K. (kapus), Imrei R. 2, Pénzes L. 4, Hadnagy F. 2, Cifra A. 1, Szilovics F. 3, Tóth M. 3. Cserék: Ferenczi A. (kapus) 1, Ács B. 2, Bréda L. 2, Házi V. 2, Kovács N. 2, Cifra A. 1, Ivanics D. 1, Nagy Zs. 1, Szatmári M. 1, Speth E. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/5


Az év utolsó mérkőzésére készült hétfő délután kézilabdacsapatunk, amely az NB I-es Dunaújváros alakulatát fogadta a Fáy utcában. A lányok az első néhány percben még jól tartották a lépést az élvonalbeli riválissal, ám utána folyamatosan növelte a különbséget az esélyesebb és kis híján teljes összeállításában szereplő DKKA, ám a mieink tartása végig megmaradt, így nem volt annyira nagy a hátrány a szünetben (15-21).

A folytatásban csaknem nyolc percig gólképtelen maradt együttesünk, és ez meghatározta a második félidőt, sok volt a kihagyott ziccer, a vendégek pedig jól kezelték az előnyüket, s végül 42-27-es győzelmet arattak.

 

 

„Tudtuk, hogy egy NB I-es csapat érkezik hozzánk, ezért rövid szakaszokra akartuk bontani a mérkőzést, részfeladatokkal, részeredményekkel próbáltunk helytállni, illetve a visszatérő játékosainkat tovább építeni - nyilatkozta vezetőedzőnk, Penszki Gergely. -  Mi is úgy éreztük, hogy ez az első félidőben jobban sikerült. Főleg a második harminc percben nagyon alulmúltuk magunkat a ziccerek értékesítésében, ha a megszokott színvonalat hoztuk volna, szolidabb lenne a végeredményt. Hasznos meccs volt, megtapasztaltuk a Dunaújváros tempóját, próbálunk tanulni abból.”

Az NB I/B-ben százszázalékos csapatunk legközelebb január 9-én megint a Ligákupában, és megint a Dunaújváros ellen lép pályára, akkor már idegenben.


Hirdetések