Gy. Szabó Csilla, 2020.12.21. | Tenisz

Kettős Vasas-sikerrel zárult a hétvégi korosztályos mesterverseny U16-os viadala. A leányoknál Dankó Vanesa Dalma, a fiúknál pedig Mészáros Patrik bizonyult a legjobbnak.

A Vasas teniszszakosztályának vezetője, Bocskay József mindkét játékosának szívből gratulált a győzelméhez, számított a sikerükre, hiszen korosztályukban a legjobbak közé számítanak. S bár Mészáros Patrik – aki jelenleg nem a Folyondár utcában készül – a nyári korosztályos ob-n vereséget szenvedett a pasaréti Szőke Ádámtól, a mesterversenyen, ha nagy küzdelemben is, de a Vasas teniszezője nyert. A szakosztály munkáját dicséri, hogy mesterek közé rajtuk kívül még három versenyző kvalifikálta magát, közülük Liszka Márton és Pálfi Zoltán nyert is az első fordulóban. De térjünk vissza Mészáros Patrikra.

„Ádival idén ez volt a hetedik meccsünk, négy-háromra ő vezet, viszont én még jövőre is ebben a korosztályban versenyzem, míg ő már feljebb lép a következőbe – mondta Mészáros Patrik, aki szerint pasaréti ellenfelével rendre szoros meccseket vívnak, hiszen igazi presztízstalálkozó az övék, ráadásul rendre  a döntőkben és elődöntőkben találkoznak. – Azért örülök különösen a győzelemnek, mert az iskolában éppen a hajráidőszakot éltük, nagyon sok tanulnivalóm volt. A pénteki első két meccset megelőzően, este tizenegyig kellett a beadandó feladataimon dolgozni, még szerencse, hogy nem voltak nehéz találkozók, segítettek belelendülni a játékba. Novemberben már alapoztam, most kicsit kevesebbet edzettem, de mégis nagyon jó formában éreztem magam. Csak picit fáradtabb voltam a szokásosnál a suli miatt. De hát megesik, hogy a tenisz nem a fontossági lista elejére kerül. Igaz, csak elvétve.


Mészáros Patrik (középen piros melegítőben) az iskolai feladatai miatt a szokásosnál fáradtabban vágott neki a tornának

 

Patrik az elődöntőben és a döntőben egyaránt három szettre kényszerült, talán az általa említett fáradtság miatt is. De Kőszegi Dominik ellen máskor is nagy energiabedobásra van szüksége, a fóti fiú sohasem adja könnyen a skalpját. A pasaréti Szőkével pedig igazi presztízsmeccset vívtak a fináléban.

Szettveszteség nélkül magabiztosan menetelt végig a mezőnyön Dankó Vanesa Dalma, aki Patrikhoz hasonlóan elsőéves U16-os játékos, ennek ellenére sem a nyári országos bajnokságon, sem a mesterversenyen nem talált legyőzőre. Pedig a felkészülési körülmények ezúttal korántsem voltak ideálisak a számára:

„Sajnos már a tornát megelőző héten elkezdett fájni a csuklóm, valamint a térdem, utóbbi valószínűleg a növéstől. Éppen ezért csak igen óvatosan készültem a mesterversenyre, a pénteki első forduló előtt ki is hagytam a csütörtöki edzéseket. A nyitómeccsem szerencsére nem volt nehéz, a második fordulóban Mihálka Zsófia ellen is csak az első szett volt izgalmas, a másodikra összeszedtem magam. A Molnár Kitti ellen nagyon koncentárltan mentem fel a pályára, a fókuszt a döntő alatt végig a meccsen tudtam tartani. Két teljesen hasonló forgatókönyvű szettet játszottunk, az eleje szoros volt, majd három-kettőnél brékeltem és innen már nem vesztettem gémet. A szerván múlt a találkozó, azt biztosan hozni kellett, ami nem is okozott gondot. Összességében idén nagyon sokat fejlődtem, bár még a játék valamennyi elemében van mit tanulnom. Különösen mentálisan kell erősödnöm, úgy érzem, a fejem még nem érte utol a játéktudásomat. Ám ami késik, az nem múlik.”


Dankó Vanesa Dalma (balról a második) biztos szervajátékának köszönheti a mesterversenyen aratott győzelmet

 

A Vasas 15 éves teniszezőnője már túl van egy rövidebb alapozáson, és az ünnepek alatt sem hanyagolja el a gyakorlásokat, tőle szokatlan módon kicsit visszafogottabbra tervezi őket. S bár ismeri magát és a maximalizmusát, amely az edzéseken éppúgy százszázalékot követel tőle, mint a mérkőzéseken, most az egészsége érdekében kicsit óvatosabb lesz. Még akkor is, ha ez nem szokása, s nem is lesz könnyű feladata a számára.

Korosztályos mesterverseny. Budapest.
Leányok. U16. Negyeddöntő:
Dankó Vanesa Dalma (Vasas SC)−Kuti Alíz Molli 6:2, 6:1. Elődöntő: Dankó−Mihálka Zsófia (Alfa TI) 7:6(1), 6:1. Döntő: Dankó−Molnár Kitti (Metro RSC) 6:2, 6:2.
Fiúk. U12. 1. forduló: Závaczki Milán (Marso TC)−Laczkovics Zoltán Bendegúz (Vasas SC) 6:4, 6:1.
U16. 1. forduló: Mészáros Patrik (Vasas SC)−Urbán Tamás (Pasarét TK) 6:4, 7:5, Liszka Márton (Vasas SC)−Boros Botond (SVSE) 6:2, 2:6, 10:9, Pálfi Zoltán (Vasas SC)−Taskovics Viktor (Halasi TC) 6:4, 6:3. Negyeddöntő: Mészáros−Liszka 6:3, 6:2, Kőszegi Dominik (Future SE)−Pálfi 6:1, 6:3. Elődöntő: Mészáros−Kőszegi 4:6, 6:2, 10:8. Döntő: Mészáros−Szőke Ádám (Pasarét TK) 6:7(4), 6:2, 10:5.

Fotók:huntennis


Hirdetések