Jenkei Dániel, 2020.12.13. | Röplabda

A nemzetközi kupakaland után magabiztos hazai győzelemmel tért vissza az Extraligába a Vasas Óbuda.

Extraliga, 11. forduló

Vasas Óbuda-MTK Budapest 3:0 (17, 22, 22)

Folyondár utca, zárt kapu. Vezette: Szabó Zs., Adler

Vasas: Kiss G. 2, Strunjak 11, Fábián 1, Török 11, Kalicanin 6, Popovic-Gamma 22. Csere: Mihály (liberó). Vezetőedző: Jakub Głuszak

MTK: Császár 7, Kilyénfalvi 6, Durst 1, Szerencsés-Miklai 2, Papp 7, Vezsenyi 6. Csere: Szalai A. (liberó), Godó 8, Lesi, Dani, Berkó L., Petri. Vezetőedző: Leiszt Máté


Az obrenovaci CEV-kupa találkozók után cseppet sem kipihenten fogadta a Vasas Óbuda a fővárosi rivális MTK-t a Folyondár utcában, ezúttal a "régi" csarnokban. 

Az sem növelte a jókedvet a napokban, hogy a Szerbiában megsérülő Ambrosio Melanira hosszú kihagyás vár, hiszen mint a vizsgálatok után kiderült, térdszalagszakadást szenvedett.

Az MTK-t sosem szabad félvállról tenni, ebben a szezonban is bizonyították, hogy képesek megráncigálni a nagyok bajszát, a két együttes pedig jól ismeri egymást, hiszen az utóbbi években komoly játékosvándorlás volt a csapatok között.

Ennek tükrében mindenképpen pozitív, hogy bő egy óra alatt sikerült elrendezni a nyitott kérdéseket, és Kiss Grétáék 3:0-s, magabiztos sikert arattak.

Persze azért nem volt könnyű, a második szettben például 22-21-es MTK-vezetésről "csináltunk" zsinórban négy pontot Fábián Fanni remek nyitásai után.

A harmadik játszmában is sokáig jól tartották magukat a kék-fehérek, de a hajrát jobban bírtuk, és Császár Norina rossz nyitása után megnyertük a mérkőzést.


Hirdetések