Jenkei Dániel, 2020.12.07. | Vízilabda

Vízilabda-utánpótlásunk egyik kiemelkedő, saját nevelésű tehetsége már nyár óta az A-Híd VasasPlaket felnőtt keretének tagja, a napokban pedig aláírta élete első felnőtt szerződését is klubunkkal.

A 2003-as születésű Sipos Balázs 2012 decemberében ismerkedett meg a vízilabda alapjaival Csapó Gábor pólós sulijában, majd vasasos nevelésként végigjárta a korosztályos ranglétrát. Az utóbbi években kiemelkedő teljesítményt nyújtott ifjúsági csapatunkban, de elmondása szerint még ő is meglepődött, amikor idén nyáron Vad Lajos vezetőedző lehetőséget adott neki, hogy az A-Híd VasasPlaket felnőtt keretével készüljön. Játékosunk már nyáron bemutatkozott a Magyar Kupában, méghozzá gólokkal, majd hat OB I-es találkozón is láthattuk a vízben.


Az utóbbi hónapok mégis pechesen alakultak számára, hiszen több hetet is hiányzott kényszerből, majd a koronavírust is elkapta, így még csak most kezdte meg az óvatos visszatérést. Mégis emlékezetes marad számára az elmúlt hét, hiszen aláírta első vasasos felnőtt szerződését, amely 2023-ig szól, de van benne egy olyan opció, amely szerint a 2024-es párizsi olimpiáig meghosszabbodhat.
 


Fiatal tehetségünk a következőket mondta el honlapunknak a kontraktus aláírása után: - Ez egy hatalmas megtiszteltetés és egyben lehetőség is számomra. Amikor 9-10 évesen elkezdtem a sportágat, még nem ez járt a fejemben, de ahogy teltek az évek és lépkedtem előre, egyre tudatosabbá vált bennem, hogy profi vízilabdázó szeretnék lenni. A szüleim végig nagy támaszt nyújtottak ebben, ahogy valamennyi edzőm is, legutoljára az ifiben Plézer János, de azt is kiemelném, hogy a felnőtt csapat stábja is mindenben segít nyár óta, hogy megtaláljam a helyemet. Nyilván a OB I teljesen más, mint az ifi, elsősorban fizikálisan kell még rengeteget erősödnöm ehhez a szinthez, de úgy érzem, ebből a szempontból a legjobb helyen vagyok, és sokat tudok tanulni a felnőtt csapatban. Szeretnék a szezon végére látványos előrelépést a saját szempontból is, csapatszinten pedig a cél a legjobb négybe jutás lehet a bajnokságban.


Méhes Jenő, vízilabda szakosztályunk igazgatója a következőket mondta el a szerződéskötés kapcsán:

- A Vasas utánpótlása évek óta szisztematikusan építkezik, ennek az eredménye, hogy szinte minden évben oda tudnak kerülni saját nevelésű játékosok a felnőtt csapat közelébe. Azért dolgozunk, hogy ez a folyamat állandóvá tudjon válni. Balázs abszolút rászolgált a lehetőségre, mi minden segítséget meg fogunk neki adni, de elsősorban rajta és a teljesítményén múlik majd, hogy hosszú távon is meg tud-e ragadni a legjobbak között.


Hirdetések