Gy. Szabó Csilla, 2020.11.30. | Sportlövészet

Aranyérmet nyert az APLE-Vasas SC leány légpuskás csapata a vasárnap megrendezett serdülő ob-n. Bodolai Boglárka második helyen végzett az egyéni versenyben.

Izgalmasabban nem is alakulhatott volna a serdülő leányok 10 méteres légpuskás versenyszáma, hiszen hármas holtverseny alakult ki az élen. Az APLE-Vasas SC versenyzője, Bodolai Boglárka mellett a Cél-Tudat SE két sportlövésze, Keresztesi Petra és Gárgyán Alina egyaránt 385 találattal fejezte be a viadalt. Az aranyérmet végül Keresztesi nyakába akasztották 23 belső tízesének köszönhetően, Bodolai és Gárgyán azonban még ezen a téren is egyenlő volt, mindketten 22-öt lőttek belőle. Közöttük az utolsó sorozat eredménye döntött az APLE-Vasas SC sportolója javára.

„Tudtuk, hogy jó csapatunk van, éppen ezért a dobogóra vártuk a lányokat, örülünk, hogy ebben a kiélezett küzdelemben végül nyerni tudtunk – mondta az országos bajnokságot követően Szita György vezetőedző, aki szerint a fiatalokat még igencsak nyomasztotta a nagy teher, ezért is lett ilyen izgalmas a vége. – Az egyéni érmesek mind háromszázkilencven felett tudnak, versenyhelyzetben azonban még gyakran elmaradnak a legjobbjuktól. Boglárka nagyon tehetséges puskás, jövőre ő már fellép az ifik közé, és remélem ugyanebben a ritmusban fejlődik tovább. Képes Edua egyéni csúcsot lőtt, amiért dicséret illeti, Fehér Anna viszont betegség miatt nem tudott maximálisan felkészülni az ob-ra. A mi sportágunkban állandóan edzésben kell maradni a jó teljesítményhez, a fiatalokat pedig még egy ilyen rövid, egy-két hetes kiesés is megzavarja. Pedig ő is háromszáznyolcvan felettieket tud lőni, amikor formában van. A pisztolyosok között Tóth Lidia a tizenkettedik helyen végzett, néhány hellyel előbbre vártuk ugyan, de az első ob-ja volt, és sajnos elizgulta a lövéseket. Legközelebb biztos jobban megy majd neki is, a tapasztalat és az évek formálják majd őt is stabil versenyzővé. Bemutatkozásnak azonban így is nagyon szép ez az eredmény."

Serdülők légfegyveres országos bajnoksága. Budapest.
Leányok. 10 méter. Légpuska. 1. Keresztesi Petra 385-23x (Cél-Tudat SE), 2. Bodolai Boglárka 385-22x (APLE-Vasas SC), 3. Gárgyán Alina 385-22x (Cél-Tudat SE) … 7. Képes Edua 377 (APLE-Vasas SC) … 13. Fehér Anna 370 (APLE-Vasas SC). Csapat: 1. APLE-Vasas SC 1132, 2. Cél-Tudat SE 1127, 3. PVSK A 1121.
Légpisztoly: 12. Tóth Lidia (APLE-Vasas SC) 328-0x.

Fotó: hunshooting.hu


Hirdetések