Gy. Szabó Csilla, 2020.11.26. | Kosárlabda

Az egyéni és kis csoportos edzéseket ugyan már a múlt héten megkezdték a Vasas Akadémia női kosárlabdázói, teljes létszámmal – Budácsik Dorka kivételével – azonban csak hétfőn indult meg a munka.

A koronavírus-járvány miatt több, mint egy hónapos kényszerpihenőre ítélt játékosok nagy örömmel léptek ismét pályára. A vasasbasket.hu-nak az együttes vezetőedzője, Milos Pavlovics is elégedetten nyilatkozott, még akkor is, ha a kosárlabdázó hölgyek formáján, érthető módon, meglátszik a hosszú, betegséggel súlyosbított kihagyás:

„Nagyon vártuk már ezt a pillanatot. Mindenki motivált és éhes a játékra. Most az a legfontosabb, hogy visszahozzuk a leállást megelőző formánkat, s az ebből adódó magabiztosságot, amire nagy szükségünk lesz az újrakezdés során. Nem mondom, hogy ez könnyű feladat lesz, hiszen remekül rajtoltunk a bajnokságban, de minden erőnkkel azon leszünk, hogy taktikailag, mentálisan és fizikálisan egyaránt a topon legyünk. Ehhez persze pozitívan kell gondolkodnunk, erről egy percig sem feledkezünk meg. Hiszünk abban, amit csinálunk, nem felejtettük a szezon elején magunk elé kitűzött céljainkat.”

Az NBI-es csapat vezetőedzője szerint alig várják már, hogy újra tétmeccset játszanak, s erre december 9-én, szerdán kerül majd sor, amikor a Sopron Basket látogat a Pasaréti útra. Ezt követően, december 12-én, újabb hazai mérkőzés következik az ELTE-BEAC Újbuda ellen, majd december 16-án játssza csapatunk az első idegenbeli találkozóját az Aluinvent DVTK otthonában.

A játékosok átestek valamennyi kötelező orvosi vizsgálaton, és a koronavírus-járvány miatt felállított orvosi protokollnak megfelelően fokozatosan és óvatosan emelik a terhelésüket. Budácsik Dorottya akkor csatlakozhat társaihoz, vélhetően a jövő héten, ha az utolsó kontrollvizsgálat is negatív eredménnyel zárul.

Fotó: Vasas Attila


Hirdetések