Jenkei Dániel, 2020.11.19. | Műkorcsolya

Több mint száz indulóval zajlott szombaton a Jégcentrumban az I. Vasas Kupa, amelyre az ország minden pontjáról érkeztek ifjú műkorcsolyázók.

A népes mezőnyben jól szerepeltek a Vasas szakosztályának versenyzői is.

A lányok mezőnyében a legkisebbeknél, „Chicks” kategóriában Sági Luca komoly mezőnyben lett negyedik, Galambos Gréta pedig az első versenyén nyolcadik helyen végzett.

„Mini Cubs” kategóriában Éltető Hanna állhatott fel a dobogó legalsó fokára, Bayer Kitti pedig a negyedik helyen végzett.

„Cubs” kategóriában Hiezl Emma egy rontás miatt lecsúszott a dobogóról és a negyedik helyen végzett, de teljesítményével így is kiérdemelte a Héraklész „B”-kerettagságot. Szolnoki Zsófia szintén szép programot futott, ami ötödik helyre volt most elég, Sárközi Lili pedig a 14. pozícióban zárt.

„Basic Novice” kategóriában Tóth-Páldi Anna lett harmadik, Kovács Lilla pedig az első versenyszezonjában a tizedik helyre ért oda, javítva a pontszámán.

„Basic Novice II-ben” Pittia Liliána szintén az első versenyén indult és nyolcadik lett, Intermediate kategóriában pedig Kutasi Boglárka ötödik és Simkó Lili tizedik helyének örülhettünk.

A fiúknál kevesebb versenyzőnk indult, ám annál szebben csillog Rác Kolos aranyérme, amit „Basic Novice” kategóriában ért el.

A vasasos versenyzők eredményein túl pedig meg kell említeni a nevelőegyesületünk, a Jégcsillag korcsolyázóit, akik közül Csombok Zsüliett ezüstérmet nyert, Jánosi Katalin és Dózsa Benedek egyaránt harmadik lett, Batári Zsófia pedig kilencedik helyen végzett a saját kategóriájában.

 



 

Hajek-Major Andrea szakosztály-igazgató így nyilatkozott honlapunknak a verseny után:

- Csupa pozitív visszajelzést kaptunk, mindenki jól érezte magát a versenyen, és a korlátozások ellenére is zökkenőmentesen zajlott a szervezés. Ezúton is köszönet az önkéntes szülőknek, a Team Passion-nek és a rekreációs csoportunknak. Az persze nyilván szomorúság volt, hogy a szülők nem nézhették élőben a gyerekeiket, de reméljük, ez jövőre már máshogy lesz. Ami a saját versenyzőinket illeti, mindenképpen büszkék lehetünk rájuk, remek vasasos eredmények születtek. Lelkesen készülünk arra, hogy 2021-ben a vírust magunk mögött hagyva immár felsőbb korosztályokkal és nemzetközi versenyzőkkel bővülve rendezhessük meg majd a II. Vasas Kupát.

 

galéria fotók: Rendezvényfotózás.hu
 


Hirdetések