Gy. Szabó Csilla, 2020.11.18. | Curling

A két hétvégén át tartó Magyar Kupa csapatversenyben a Vasas Lányok a második, a Vasas G-Force pedig az ötödik helyen végzett. A pénteki, egyenes továbbjutást eldöntő mérkőzésen egymás ellen játszott két együttesünk.

Egyetlen ponton múlott, hogy az addig veretlenül szereplő, két Vasas egység közül végül a Vasas Lányok jutottak múlt hét pénteken egyenesen a döntőbe. A vesztes Vasas G-Force férfi csapata ezzel nehéz helyzetbe került, hiszen az alsó ágról kellett volna visszaküzdeniük magukat az elődöntőbe.

„Nagy reményekkel vágtunk neki a Magyar Kupa második hétvégéjének, s mivel tudtuk, hogy a rendszer sajátosságai miatt három lehetőségünk lesz a legjobb négy közé jutásra, mindenképpen fináléba szerettünk volna kerülni – mondta Szabó Gergely a Vasas G-Force csapatkapitánya nem titkolva az ötödik hely felett érzett csalódottságát. – Az első meccsen hiába játszottunk jól, a Vasas Lányok parádésan dobtak, mi pedig végül kicsit hibáztunk, így alakult ki az egypontos vereség. Ekkor még csak az dőlt el, hogy újabb meccseket kell játszanunk az elődöntőbe kerülésért. A második találkozón szintén jól játszottunk, javarészt mi irányítottunk, de becsúszott néhány hiba, amit az ellenfél gyorsan kihasznált. Az utolsó esélyt a harmadik meccs megnyerése jelentette volna, s bár továbbra is jól ment minden, a végére sajnos elfáradtunk. Főleg fejben, s emiatt a stratégiában és annak kivitelezésében egyaránt hibáztunk és megérdemelten nyert az ellenfél. Az ötödik helyet végül nagy küzdelemben szereztük meg."


A Vasas G-Force és a Vasas Lányok a legjobb négy közé jutást eldöntő mérkőzés előtt

A férfi együttesen az ötödik helyezés ellenére sem uralkodott el a világvége hangulat, összességében ugyanis mindannyian elégedettek voltak a mutatott játékkal. Az elkövetett hibákat ugyanakkor pontosan kielemezték, s ezzel a vereség okait is feltárták, ami előfeltétele annak, hogy jövőre előkelőbb helyen végezzenek.

A női csapat számára is a legjobb négy közé jutás volt a cél, a hölgyek azonban korántsem vették biztosra, hogy ezt már az első találkozón ki tudják harcolni. Lélekben az előnytelen alsó ági lehetőségre is felkészültek. Szerencsére nem az utóbbi forgatókönyv szerint alakult a sorsuk, így a pénteki, egy ponttal nyert találkozó után egy teljes napjuk maradt a pihenésre a vasárnapi elődöntőt és döntőt megelőzően. Szentannai Ágnes csapatkapitány szerint a számukra egy pontos győzelemmel végződött „házimérkőzés” nem csak a játéktudáson múlt:

„Geriék ellen nagyon kiélezett, szoros meccset játszottunk. Hogy a kisebb hibák ellenére is nyerni tudtunk, az szerintem a csapategységen, és a lélekjelenlétünkön múlt. Amikor éppen nem ment a játék, akkor sem omlottunk össze, lelkesen, egymást biztatva mentünk tovább. Linda pedig parádés volt befejező emberként. Azért is volt kellemes meglepetés számunkra a jó összhang, hiszen ebben a felállásban korábban még nem játszottunk. A tanulság az, hogy végig egyben tudtunk maradni, ami győzelmeket hozott. Nagyon büszkék vagyunk az ezüstéremre.”

A hölgyek kapitánya szerint éppen az adja a Magyar Kupa-sorozat szépségét, hogy sok meccset kell játszani és a nagy fizikális és szellemi terhelés mindenkiből kihozza a legjobbat. Ez a két hétvégés torna jó hangulatán is érződött, Szentannai Ágnes szerint minden csapat profi szellemben állt hozzá a találkozókhoz. Ezzel pedig az idei évre be is fejeződtek a versenyek, hiszen most következett volna az Európa-bajnokság, amelyet a koronavírus-járvány miatt végül nem rendeznek meg. A játékosok az így felszabadult időt most edzésekre fordítják, s bíznak abban, hogy minél előbb, talán már januárban újra indulhat a nemzetközi curling élet.


Magyar Kupa 2020. Csapatverseny. Budapest.
A négy közé jutásért: Vasas Lányok
−Vasas G-Force 7-6. Elődöntő: Vasas Lányok−FTC Girl Jam 8-4. Döntő: Team Tatár−Vasas Lányok 7-4.
Vígaszág: Team Tatár−Vasas G-Force 7-3, SSC Nők−Vasas G-Force 7-4. Az ötödik helyért: Vasas G-Force−FTC Jaguars 7-5.
Végeredmény: 1. Team Tatár, 2. Vasas Lányok, 3. FTC Girl Jam … 5. Vasas G-Force.

Vasas Lányok: Szentannai Ágnes, Szekeres Ildikó, Nagy Laura Karolina, Joó Linda, Nagy Lola, Nagy Gyöngyi. Edző: Jakab Zoltán
Vasas G-Force: Lados Tamás, Major Gergely, Szarvas Gábor, Szabó Gergely, Major-Zéman Adrienn, Fóti Balázs.

Fotós: Vasas Attila


Hirdetések