Gy. Szabó Csilla, 2020.11.16. | Curling

Pozsonyban, a Heracles Slovakia Cup-on vett részt a hétvégén, a Vasas SC vegyespárosa, Szekeres Ildikó és Nagy György. A Világkupa-sorozat szlovákiai viadalát tavaly megnyerő duó, idén az ötödik helyen végzett.

Bár a World Curling Tour által szervezett tornák közül világszerte többet is lemondtak a koronavírus-járvány miatt az utóbbi hetekben, a pozsonyi viadalt a körülmények ellenére is megtartottak, s így párosunknak utazniuk sem kellett túl messzire. Szekeres Ildikót és Nagy Györgyöt egyébként is szép emlékek fűzték Pozsonyhoz, hiszen a sorozat szlovákiai állomásán tavaly ők állhattak a dobogó legmagasabb fokára. Idén a jó kezdés ellenére, végül nem sikerült megismételniük korábbi szereplésüket, amellyel kapcsolatban Szekeres Ildikó azonnal elismerte, hogy most is a győzelemmel lettek volna maradéktalanul elégedettek:

„Sajnos nem jött össze a végső siker, ici-pici dolgokon múlt minden, pedig a tavalyi jó szereplés egyáltalán nem volt teher a vállunkon. Nagyon jól játszottunk az első meccsen, ám ezt a formánkat nem tudtuk másnapra átmenteni. Mindig rosszkor és rossz felé hibáztunk, az ellenfélnek pedig bejött minden. A Paulova, Paul szlovák párost jól ismerjük, hol ők nyernek, hol mi, most nekik kedvezett jobban a szerencse. Kiváló játékosok, veretlenül végeztek az első helyen. Igazából azt gondoltuk, hogy könnyebb meccseink lesznek, a harmadikon nagyon meglepett bennünket a Zelingrova, Chabicovsky tini-duó. Amilyen fiatalok, olyan tehetségesek, amit ellenünk is bizonyítottak. A négy közé jutásért végül a spanyolok kiemelt párosa ellen játszottunk és nagyon szoros meccsen, éppen hogy veszítettünk. A nemzetközi vegyespáros mezőny láthatóan erősödik, technikailag is egyre jobban jönnek fel a többiek. Éppen ezért nagyon hasznos volt a részvétel, fontos dolgokat tanultunk és kipróbáltunk néhány újdonságot is.”

Az egyik ilyen változtatás éppen az edző személye volt, Pozsonyba ugyanis már Dencső Blanka, a Vasas curlingszakosztályának vezetője kísérte el a világbajnoki ezüstérmes vegyespárost. Szekeres Ildikó szerint a trió remekül működött, az új mester sokat hozzátett a duó összhangjának kialakításához, elsősorban a pozitív tanácsok kiemelésével. A hétvégi tapasztalatok alapján a továbbiakban is közösen dolgoznak majd, a kialakult járványhelyzet miatt egyelőre itthon. A Vasas curlingese szerint azonban ez most nem különösebben nagy áldozat, hiszen éppen a hazai pályájuk az egyik „legtrükkösebb”, s most végre jut idejük annak kiismerésére.

World Curling Tour. Heracles Slovakia Cup. Vegyespáros.
Alapszakasz: Szekeres, Nagy – Summerová, Horáček (szlovák) 13-2, Paulova, Paul (cseh) – Szekeres, Nagy 9-4, Zelingrova, Chaicovsky (cseh) 7-5, Szekeres, Nagy – Koscelanska, Bodlak (cseh) 8-3. Negyeddöntő: Otaegi, Unanue (spanyol) – Szekeres, Nagy 6-5.
Végeredmény: 1. Paulova, Paul, 2. Zelingrova, Chabicovsky (cseh), 3. Otaegi,Unanue ... 5. Szekeres, Nagy.


Hirdetések