B.V., 2020.11.14. | Kézilabda

A félidei hétgólos előny után visszajött a Pénzügyőr a mérkőzésbe, de végül a hatodik győzelmét is megszerezte női kézilabdacsapatunk az NB I/B Keleti csoportjában, ezzel pedig újra a tabella élére állt.

NB I/B, Keleti csoport, 8. forduló:
Vasas SC-Pénzügyőr SE 33-28 (21-14)
Vasas SC: Ferenczi (kapus), Kovács N. 1, Nagy Zs. 3, Hadnagy 2, Ács 1, Szilovics 10, Tóth M. 4. Cserék: Kántor (kapus), Ivanics 5, Takács F. 3., Szatmári 3, Bréda 1, Imrei. Edző: Penszki Gergely.
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/1
Kiállítások: 4, ill. 12 perc


Egy héttel az Eszterházy SC ellen idegenben megvívott sikeres rangadó után újabb nagy próbatétel várt NB I/B-ben szereplő női kézilabdacsapatunkra, a Pénzügyőr SE együttesét fogadtuk. Bár már kétszer legyőztük az aktuális riválist a mostani idényben, Penszki Gergely vezetőedző a találkozó előtt óvatosságra intett, mondván jó erőkből álló társaság érkezik a Sterbinszky-csarnokba.

Nem is indult könnyen az összecsapás, a védelem ezúttal nem zárt annyira jól, mint múlt szombaton Egerben, ezt mutatta a szűk tizenkét perc alatt bekapott nyolc gól is (8–8). Utána viszont váltottak a mieink, a következő percekben bemutatott négygólos szériával magabiztos előnyt építettek ki, ami a félidő végéig kitartott, sőt – elsősorban a hatékony támadójátéknak köszönhetően – még meggyőzőbbé vált (21-14).

 

 

A mérkőzés viszont nem dőlt el, a vendégek jól jöttek vissza a szünet után, és gyorsan négygólosra csökkentették a különbséget. Az egyenlítéshez viszont nem kerültek igazán közel, jól tartottuk a különbséget. Hatvan percnyi játék után 33-28 állt az eredményjelzőn, ami azt jelenti, hogy a hatodik sikerét megszerezve, továbbra is százszázalékos mérleggel ismét a tabella élére ugrott együttesünk.

Veztőedzőnk, Penszki Gergely értékelése: „Most látszott a csapaton, hogy a múlt heti, extázisban lejátszott meccs mennyi energiát emésztett fel. A győzelemmel elégedettek vagyunk, nagyon szerettük volna itthon tartani a két pontot, a védekezés most nem működött úgy, ahogyan szerettük volna, ezt az előző mérkőzés és az eheti edzésmunkának a számlájára írom.”

A következő bajnoki mérkőzésünk jövő héten pénteken 18 órától az Orosházi NKC otthonában lesz. 

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések