B.V., 2020.11.07. | Kézilabda

Nagybetűs csapatként, a kulcspillanatokban rendre jó döntéseket hozva nyerték meg a lányok az idény eddigi legnagyobb rangadóját az NB I/B Keleti csoportjában. Az egri Eszterházy SC erődjét sikerült bevenni, így továbbra is százszázalékos az együttes.

NB I/B, Keleti csoport, 7. forduló:
Eszterházy SC-Vasas SC 21-23 (8-12)
Vasas SC: Kántor (kapus), Kovács N. 2, Nagy Zs., Ács 2, Hadnagy 1, Szilovics 4, Tóth M. 8. Cserék: Ferenczi (kapus), Takács 4, Imrei 1, Szatmári 1, Ivanics. Edző: Penszki Gergely.
Hétméteresek: 7/5, ill. 8/6
Kiállítások: 8, ill. 12 perc


Nem mondhatnánk, hogy ideális körülmények között készült női kézilabdacsapatunk az őszi szezon legnagyobb rangadójára, a szintén százszázalékos egri Eszterházy SC elleni idegenbeli találkozóra. A járványhelyzet következményeiből adódóan akadoztak a héten az edzések, kértük is a meccs elhalasztását, ám kérelmünket előbb ellenfelünk, majd a Magyar Kézilabda Szövetség is elutasította.

Így néhány játékosunk nélkül, de harcra készen utazott el együttesünk Egerbe. Az utolsó edzésen vezetőedzőnk, Penszki Gergely azt kérte a lányoktól, hogy élvezzék a játékot, mert kiváltságos helyzetben vannak, amiért ilyen összecsapásra készülhetnek.

Az NB I/B Keleti csoportjának csúcsmérkőzésén mindössze tíz mezőnyjátékossal felállva pazarul kezdtük az összecsapást, jól zárt a védelem, megvolt a kapusteljesítmény, elöl pedig kihasználta a lehetőségeket a csapat, és az első negyedóra után már 7-3-ra vezetett, sőt gyorsan még rátett erre kettőt. Akkor következett a fordulat: védelmünk egyik meghatározó tagját, Hadnagy Fannit azonnali piros lappal kiállították, így tovább fogyatkozott a csapat. A félidőig mégis sikerült stabilizálni a mérkőzést, és 12-8-as Vasas-előnnyel vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után megint jobban jöttünk ki ellenfelünknél, visszaállt a hatgólos különbség, utána viszont bekövetkezett, ami várható is volt: kilenc mezőnyjátékossal a fedélzeten kicsit elfáradt a csapat. Ezt a házigazda egriek jól használták ki a 46. percben pedig ki is egyenlítettek (16-16).

A találkozó utolsó negyede az emberfeletti küzdelemről szólt, mind a lányok, mind pedig a hazaiakat tizenkét fővel is leszurkoló drukkereink kitettek magukért. Parádés csapatmunkával sikerült megakadályozni, hogy ellenfelünk egyszer is átvegye a vezetést. A hajrában pedig higgadt játékkal sikerült bebiztosítani ezt a roppant fontos győzelmet, 23-21-es Vasas-siker mellett emelkedhettek a magasba a vasasos kezek.

 

 

A lefújás után Penszki Gergely is nehezen találta a szavakat, így értékelt: „Ilyen mérkőzés után nehéz összeszedett gondolatokat megfogalmazni. A szezonban eddig ez volt az egyetlen mérkőzés, amelyre önhibánkon kívül nem úgy készültünk, mint ahogyan szerettünk volna. Nehéz volt, kimaradtak edzések, de csak azért is összeszedtük magunkat, az otthon maradt csapattársainkért is győztünk. Ráadásul ebben az idényben először ünnepelhettünk a szurkolóink előtt, nagyon hálásak vagyunk nekik, amiért elkísértek bennünket, és rengeteg extra energiát adtak a lányoknak.”

 

 

Hatalmas győzelem volt tehát, legközelebb egy hét múlva, november 14-én, szombaton 17 órakor a Pénzügyőr SE ellen lépünk pályára a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
;t=21s


Hirdetések