B.V., 2020.11.03. | Judo

Vasas-aranyérem született a serdülő B és junior B korcsoportos judo országos bajnokságon a hétvégén: a fiatalabbak között Kiss Szabolcs (55 kg) győzött.

Nagy mezőnnyel rendezték meg Győrben, az Olimpiai Sportparkban a két korosztályos legfontosabb hazai viadalát. A serdülő B korúak (vagyis 13 évesek) mezőnyében, az 55 kg-osok között Vasas-győzelem született, Kiss Szabolcs mindvégig kiemelkedett a mezőnyből.

„Sajnos összességében gyengébb eredmény született a vártnál, a négy indulónktól legalább két érmet vártunk előzetesen – kezdte értékelését klubunk edzője, Korányi Miklós. A járvány miatt szükségesek voltak a biztonsági intézkedések, ezért zaklatottabb volt a verseny, mint általában. Kiss Szabolcs kitűnően szerepelt, mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte, mondhatnánk úgy is, hogy szombaton ő volt az ipponkirály.”

Az idén még a többi országos bajnokságot is megtartják, a Diák A, B és C korosztályban, valamint a serdülők között. Ezen a négy eseményen még négy elsőséget és persze további szép helyezéseket vár Korányi a fiataloktól.

 


Hirdetések