GY.SZ.CS., 2020.11.01. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia NBI/B-s férfi csapatának veretlenségi sorozata Pécsett sem szakadt meg. A hatodik fordulóban a PVSK-CARGATE együttesét 25 ponttal verték kosárlabdázóink.

FÉRFI NB I/B Piros-csoport, 6. forduló.

PVSK-CARGATE − Vasas Akadémia 57- 82 (19-11, 9-25, 18-25, 11-21)

PVSK: Riskó (8), Bíró (12/3), Laufer (8/3), Heimann (5/3), Rátvay (9). Csere: Marjanovic, Bor (8/3), Högye (3/3), Kovacevic (4), Villányi.

Vasas: Moravcsik (14/6), Debreceni (15), Farkas (5/3), Kelenföldi (2), Sólyom (13/3). Csere: Boros (11), Barócsi (11), Steier (3/3), Várszegi (2), Meződi (1), Kódor (1), Kelemen (4).


Jobban kezdtek a házigazda pécsiek, a harmadik perc végére, már 12-0-ra vezettek. Ez volt a legnagyobb különbség a javukra, ettől kezdve szép lassan feljavultak az akadémisták, igaz egyenlíteni csak a 15 perc végén, Debreceni Dániel büntetőjével sikerült (21-21). Ahogy fáradtak a vendéglátók, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá csapatunk erőfölénye. A 17. perc végén Faragó Péter tanítványai véglegesen átvették a vezetést, amelyet a találkozó befejezéséig meg is tartottak, mi több, támadásról támadásra növeltek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pécsieknél öt meghatározó játékos hiányzott. De a Vasas Akadémiát is sérülések és betegségek tizedelik. A Medve Máté, Krasovec Ádám, Dormán Balázs hármasra a hétvégén sem számíthatott Faragó Péter, miközben Andrássy Géza és Radics Gerzson is a maródiak listájára került, Pleesz Ádám pedig megbetegedett. A pécsi utazó keretbe így került be a juniorok közül Kelemen Ádám és Várszegi Ádám. Mindketten megállták helyüket a felnőttek között és pontot is szereztek. Ezzel a szám szerint hatodik sikerrel tovább tart csapatunk veretlenségi sorozata.

Faragó Péter, a Vasas Akadémia edzője:
„A pécsiek nagyon agresszíven és harciasan jöttek ki a pályára, s ennek köszönhetően meg is nyerték az első negyedet. Mi kicsit későn ébredtünk, de az első félidő végére szerencsére egyenesbe kerültünk, a második negyed közepétől pedig már nálunk volt az előny. Ekkor vettük fel igazán a mérkőzés ritmusát, amit a folytatásban már tartani tudtunk. Ennek eredményeként alakult ki a nagyobb előnyünk. Az utolsó játékrészre elfáradtak a házigazdák, ekkor már erőfölényben játszottunk. Csapatomnak gratulálok, mert időben felébredt, a pécsieknek pedig azért, mert meg tudták nehezíteni a dolgunkat.”

Fotó: HUNBASKET


Hirdetések