B.V., 2020.10.10. | Kézilabda

Szinte végig kimagasló játékkal, a vártnál nagyobb különbséggel győzte le a Kispest NKK-Vajk együttesét és tartotta itthon a két pontot NB I/B-s női kézilabdacsapatunk, s ezzel három mérkőzés után továbbra is százszázalékos a mostani idényben.

NB I/B, Keleti csoport, 4. forduló:
Vasas SC-Kispest NKK-Vajk 31-18 (13-11)

Vasas SC: Kántor Kamilla (kapus), Kovács Noémi 3, Pénzes Laura 4, Hadnagy Fanni 2, Cifra Anita, Ivanics Dóra 1, Tóth Melinda 4. Cserék: Szilovics Fanni 3, Speth Evelin 1, Szatmári Melinda 5, Nagy Zsuzsanna 3, Imrei Réka 2, Takács Fruzsina 1, Ács Bianka 2, Bréda Luca. Edző: Penszki Gergely.
Hétméteresek: 5/5, ill. 8/2
Kiállítások: 8, ill. 8 perc


Háromhetes szünet után lépett pályára újra az NB I/B Keleti csoportjában női kézilabdacsapatunk, ráadásul talán az eddigi legkeményebb rivális a Kispest NKK-Vajk együttese várt a lányokra a Sterbinszky-csarnokban.

Már az első percekben kiderült, hogy jól sikerült a felkészülés a riválisra, rangadóhoz méltón kezdett a csapat. A kapuban Kántor Kamilla ziccereket hárított, három hétméterest is kivédett vagy éppen „kinézett” a kapuból, a támadásokban pedig Szilovics Fanni kezdett a legdinamikusabban. Tíz perc után 6-3 állt az eredményjelzőn, Nagy Attilának nem volt más választása, időt kért. A játék képe viszont nem változott sokat: a védekezést sikerült még magasabb szintre emelnünk, Kántor továbbra is stabilitást adott hátul. Eltelt újabb tíz perc, a kispestiek ismét időt kértek, akkor már 10-4-es Vasas-vezetésnél. Az utolsó tíz vagy inkább utolsó öt perc azonban nem sikerült, a támadásbefejezésekbe többször hiba csúszott, a vendégek feljavultak és hatgólos előny a szünetre kettőre olvadt (13-11).

 

 

A fordulás után viszont ismét sikerült ritmust váltani, és azt a felszabadult játékot mutatta a csapat, mint az első húsz percben, miközben Kántorra a kapuban továbbra sem lehetett panasz. Ez eredményezte azt, hogy a 40. percre kialakult az eddigi legnagyobb különbség a találkozón (20-13). Ezzel pedig végleg sikerült megtörni a Kispestet, a végére már csak a siker különbsége volt kérdéses, tizenhárom gólos (31-18), tekintélyt parancsoló győzelmet arattak a lányok.

Vezetőedzőnk, Penszki Gergely így értékelte a meggyőző sikert:

„Végig kézben tartott védekezéssel és kapusteljesítménnyel, kontrollált játékkal és tényleg nagyon extra csapatmunkával tudtuk ezt végül ilyen simává tenni. Valóban az eddigi legerősebb ellenfélre készültünk, bár testben nem lehettek itt velünk, nagyon éreztük a szurkolóink támogatását, ők is tudták, hogy nem mindennapi mérkőzésről van szó. Egyik drukkerünktől, Kovács Mihálytól kaptunk egy verset, amit a lányok felé továbbítottam. Ennek is nagy jelentősége volt abban, hogy így fel tudtunk pörögni a találkozóra.”

A jövő heti, Hajdúnánás elleni bajnokink, ahogyan korábban is megírtuk, a hazaiak kérésére elmarad. Jelen állás szerint legközelebb október 24-én 17 órától a PC Trade SZNKE alakulatát fogadjuk hazai pályán. 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
;


Hirdetések