Jenkei Dániel, 2020.10.10. | Vízilabda

Rég volt már ilyen: OB I-es meccset nyert a Vasas vízilabdacsapata Egerben.

OB I, 9. forduló (Eger, Bitskey Aladár Uszoda)

ZF Eger-A-Híd VasasPlaket 6:8 (2:2, 2:1, 1:2,1:3)

Gólszerzőink: Vadovics V. (3), Bátori B. (2), Korbács G., Simon H., Brguljan D.


Már az eleje is mutatta, hogy nem lesz könnyű: az Eger két gyors góllal nyitott, amire Brguljan, Bátori, majd végül Simon révén volt válaszunk, így sikerült a fordítás.

A nagyszünetre mégis hátránnyal mentünk, hiszen a hazaiak Lőrincz és Kovács révén kétszer is bevették a második negyedben Mitrovics kapuját.

A folytatásban sem lett gólgazdagabb a találkozó, 5-3-as hazai vezetésnél hosszú perceken át próbálkoztunk a gólszerzéssel, de minden helyzet kimaradt. Végül Korbács törte meg csendet fórból, majd adott egy remek gólpasszt Bátorinak, így az utolsó negyed 5-5-ről indulhatott.

Foghattuk a fejünket ekkor is bőven: Szatmári többszöri próbálkozásra sem tudott betalálni, Simon Henrik is nehezen bírta már egyedüli centerként, és bizony Randjelovicson is kifogott az egri kapus.

És akkor jött a meccs utolsó néhány perce, ami igazi Vadovics-showt hozott: balkezesünk ugyanis a hajrában háromszor is megvillant, két akciógól mellett a legvégén egy értékesített szabaddobással döntötte el a találkozót, amelyet végül 8-6-ra nyertünk meg.

 

Vad Lajos vezetőedzőnél nincs "púder", most is a legőszintébben mondta el a véleményét nekünk az összecsapás után:

- Régóta mondom, hogy akkor kezd el egy társaság csapattá válni, amikor borzasztó rosszul játszva is meg tud nyerni meccseket. Hát ma elöl borzasztó dolgokat műveltünk, de rögtön hozzá is teszem, hogy aki rosszul játszott, az is küzdött-hajtott végig. Emellett volt egy jó kapusteljesítményünk és egy stabil védekezésünk, ha ez sincs ma, akkor bizony zakó lett volna a vége. Vadovics Viktor pedig a végén valóban nyerő ember volt, nagy fejlődést látok nála az elmúlt két meccsen, persze a csapattársak is kellettek a góljaihoz. Két idegenbeli meccs, hat pont, ez volt a cél erre a hétre!
 


 


Természetesen egy ilyen meccs után az utolsó percek hősét, Vadovics Viktort is megkérdeztük, aki szimpatikus szerénységgel hárította el a dicséretet.

- Nagyon nehéz volt, örülök, hogy megnyertük a végén, sokat hozzátesz egy csapat összeéréséhez, ha ilyen meccsekből győztesen tud kijönni. Teljesen mindegy, hogy a végén ki lövi a gólokat, a lényeg, hogy együtt, csapatként tudtuk megcsinálni. Meccs közben, pláne pár perccel a vége előtt nem gondolkodik az ember, amit el kell lőni, azt ellövöm ilyenkor. Nyilván a tét most nagyobb volt, ezért is örültem talán a végén a szabaddobás-gólomnak a legjobban, mert azzal le tudtuk zárni a meccset. Ez az Eger sokat fejlődött, amióta Tatabányán vagy a Hajósban találkoztunk velük nyáron, a mai igazi rangadóvá alakult. Örülök, hogy két győzelemmel zártuk ezt a fárasztó hetet, sokat utaztunk, végig egy centerrel játszottunk, nem volt egyszerű. Most pihenünk egy napot, aztán hétfőn újra beleállunk a munkába!
 


 

(borítókép: Egri Vízilabda Klub)

 


Hirdetések