Jenkei Dániel, 2020.10.06. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket vezetőedzője, Vad Lajos egészségügyi problémák miatt nem lehetett az elmúlt két hétben csapata mellett. Visszatérése után arról beszélgettünk vele, milyen volt a távolból figyelni a Magyar Kupa négyes döntőjét, hogyan tudott kommunikálni a meccsek közben a csapattal, emellett pedig összegeztük a szezon eddigi részét, és szóba került a nemzetközi kupaindulás lehetősége is.

- Nem kezdhetem mással: hogy vagy?

Egy olyan problémám volt, amin előbb-utóbb a legtöbb férfiember átesik. Most én kerültem sorra, de már jól vagyok, köszönöm. Nagyjából két hét után visszatértem a csapat mellé, és ez most már így is marad. Csináljuk tovább a dolgunkat.


- Hogy viselted a távollétet?

Nehéz volt, nem kerültem még ilyen helyzetbe korábban, de Máté és Csaba (Bóbis Máté és Mátéfalvy Csaba – a szerk.) mindent maximális profizmussal oldottak meg. Folyamatosan kapcsolatban voltunk, naponta egyeztettünk a csapat állapotáról. A négyes döntő során pedig még a meccsek alatt is kommunikáltunk.


- Ezt hogy kell elképzelni pontosan?

Követtem otthon a tévében az eseményeket, és minden negyed szünetében hívtam Csabát. Egy-két mondatban gyorsan elmondtam, mit látok fontosnak az adott szituációban.

 


- Volt idegeskedés a tévé előtt?

Nem volt, sok mindent láttam már életem során, nyugodtan néztem a meccset.


- Akár azért is lehetett erre okod, mert viszonylag simán sikerült megszerezni a bronzérmet, amit már nagyon vártunk a Vasas vízilabda kapcsán…

Tudom, milyen fontos ez a klubnak, de a csapat szempontjából talán még inkább, főleg az előzmények után. Ugye nyáron beleálltunk egy nagyon komoly munkába, jó formába kerültünk, majd a Ferencváros elleni kupaelődöntő eredeti napján lefújtak mindent. Utána nálunk is megjelent a vírus, három hétig semmit sem tudtunk csinálni, így gyakorlatilag kidobhattuk az egész nyári felkészülést a kukába. Két kulcsemberünk nélkül kezdtük újra, ezt pedig egy olyan csapat, ami egyébként sem komplett minden poszton, nagyon nehezen bírja el. Ennek ellenére beleálltunk, nem fújtunk visszavonulót, majd az UVSE ellen jött egy kellemetlen meglepetés, legalábbis ami az eredményt illeti. Ezért is mondom azt, hogy le a kalappal a fiúk és a stáb előtt, hogy végül megszerezték a bronzérmet a Magyar Kupában.


- Mi a fő hozadéka ennek az éremnek?

A szezon elején a vezetéssel közösen felállítottunk egy igénysort, aminek az egyik lényegi eleme az volt, hogy a csapat alanyi jogon vívja ki a következő szezonra vonatkozó nemzetközi kupaszereplést. Úgy érzem, a bronzéremmel ezt már most, szeptember végére elértük. Ez nagy dolog.

 


- Közben a sajtóban már tényként közölték, hogy az A-Híd VasasPlaket már az idei Eurokupában is indul. Ennek kapcsán mik a legfrissebb információk?

Szeptember elején valóban jeleztük az indulási szándékot a LEN számára, de azzal a kikötéssel, hogy a klub a végső döntést az aktuális COVID-helyzet fényében hozza meg. Látva a jelenlegi állapotokat, a nemzetközi sportvilág helyzetét, nagy bátorság kell ahhoz, hogy ezt valaki bevállalja. A Vasas részéről még nem született végleges döntés, de biztos vagyok benne, hogy a vezetőink ezt felelősségteljesen teszik majd, figyelembe véve a játékosok egészségét és a klub nimbuszát.


- Az eheti két OB I-es meccs viszont biztosnak látszik a Pécs és az Eger ellen, legalábbis jelen állás szerint. A sikeres négyes döntő után kicsit nyugodtabban tudtok dolgozni?

Megnyugodni nem lehet, hiszen hétről hétre téthelyzetbe kerülünk, ahol bizonyítani kell, de úgy érzem, kezdünk visszatérni a nyári szintre. Szava és Krisztián (Szava Randjelovics és Bedő Krisztián – a szerk.) is edzenek már egy ideje, még ha nem is százszázalékosak. A következő két idegenbeli meccs nem lesz egyszerű, sokat kell utaznunk, de győzelmeket várok mindenképpen.


Hirdetések