Gy. Szabó Csilla, 2020.10.03. | Kosárlabda

Győzelemmel rajtolt az NBI/A-s bajnokságban a Vasas Akadémia női együttese. Milos Pavlovics együttese tizenöt ponttal nyert a PINKK-Pécsi 424 otthonában.

NŐI NBI/A, 1. forduló.
PINKK-Pécsi 424
−Vasas Akadémia 61-76 (16-19, 14-26, 18-11, 13-20)
Pécs:
Vorpahl (16), Szücs (9/3), Vári (2), Demeter (14), Zubac (2). Csere: Tenyér (2), Kovács (10), Jáhni (4), Zsilinszki, Horváth, Pucz.
Vasas: Tóth (18/3), Bach (9), Papp (15/9), Fraser (13), Madár (4). Csere: Budácsik (5/3), Madár (6), Smailbegovics (4/3) Szerencsés, Hizsnyik, Mudra, Salamon (2).

Győzelemmel kezdte az idei bajnokságot női együttesünk. A Kozármislenyben lejátszott igazi presztízstalálkozón tizenöt ponttal nyert csapatunk, s ezzel Milos Pavlovics sikeresen mutatkozott be vezetőedzőként. A Vasas Akadémia játékosai pontosan tudták feladatukat és magabiztosan hozták az idei szezon első találkozóját, annak ellenére, hogy Sara Heljic és Radócz Fanni sérülés miatti távolléte igencsak megnehezítette a helyzetüket.

Milos Pavlovics értékelésében elmondta, hogy jó ritmusban kezdték a mérkőzést, hamar kézbe vették az irányítást és nagyobb hibák nélkül tudtak játszani. A harmadik negyedben egy rövid hullámvölgyet követően ugyan felzárkózott az ellenfél, de talpra álltak és továbbra is kézben tartották a mérkőzést:

"Elégedett vagyok, mert csapatként győztünk, a mérkőzés előtt kiadott feladatokat a lányok tökéletesen végrehajtották. Külön öröm, hogy a fiatalok is nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Persze hibáztunk is, a lepattanó labdák megszerzése terén nem voltunk elég hatékonyak, és volt néhány buta személyi faultunk is, ám ezeket nem lesz nehéz javítani. Fontos győzelmet arattunk, gratulálok az egész csapatnak!"

 


Hirdetések