Gy. Szabó Csilla, 2020.10.01. | Kosárlabda

Pénteken, egy héttel a férfiak után, NBI/A-s női kosárlabdacsapatunk is megkezdi bajnoki szereplését. A pécsi PINKK otthonában, parázs csata várható a két együttes között.

A Vasas Akadémia találkozója nemcsak azért lesz igazi nyitómérkőzés, mert a többi női csapat csak szombaton kapcsolódik be a küzdelmekbe, de azért is, mert játékosaink nyomban hasonló képességű ellenféllel találják magukat szemben. A kiélezett csata tehát előre megjósolható. A nyár folyamán lejátszott hét felkészülési mérkőzésből csupán egyet vesztett el a piros-kék együttes, a csapat irányítását nyáron átvevő szerb vezetőedző, Milos Pavlovics mégsem lehet teljesen elégedett a mögöttük álló kicsit több mint egy hónappal.

„A felkészülésünk során igen sok problémával találkoztunk, ám ennek ellenére készen állunk a rajtra – jelentette ki határozottan Milos Pavlovics arra utalva, hogy a koronavírus-járvány miatt csak késve tudott csatlakozni a lányokhoz, az utóbbi időben pedig több sérülés is nehezítette munkájukat. – Éppen ezért nincsenek hatalmas elvárásaim, de a lányokba vetett hitem töretlen és erős. Fiatal csapatunk számára különösen nagy kihívás lesz az idei esztendő, hiszen a megszokott négy helyett nyolc meccset kell majd havonta játszanunk. Az ő esetükben ez leginkább szakmai szempontból hátrányos, hiszen a képzésre lesz a legkevesebb időnk. Ebben a feszített ritmusban a szokásosnál is nagyobb figyelmet kell majd fordítanunk a meccsek utáni pihenésre, majd az ismételt formába hozásra. Pedig nekik még sok-sok gyakorlásra lenne szükségük, hogy a tervezett fejlődési ívet követni tudják. Szenvedni fogunk, de nem panaszkodom. A járvány teremtette ezt a helyzetet, ezért el kell fogadnunk. Annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból.”


Milos Pavlovics megtalálta az összhangot új csapatával

Erre a maximumra pedig már a nyitányon szükség lesz, hiszen a pécsiek éppen azon csapatok közé tartoznak, akiket a bajnokság során verni kellene. S bár Milos Pavlovicsnak nincs még túl sok információja a pénteki ellenfélről, azt mindenképpen garantálta, hogy a csapat addig harcol a győzelemért, ameddig csak bírja. Ebben teljes mértékig egyetértett vele a Vasas Akadémia 19 esztendős játékosa, Budácsik Dorottya is, aki mesteréhez hasonlóan a sérülések miatt aggódik a legjobban:

„A felkészülés közepén Radócz Fanni, most pedig Heljic Sara járt kicsit szerencsétlenül, pedig mindketten igen fontos tagjai a csapatnak. Egyébként nagyon jó a hangulat, megtaláltuk az összhangot és Milossal is remekül alakultak a dolgok. Nagyon türelmes velünk, ha kell, többször is elmagyarázza ugyanazt. Úgy érzem, nagyon jó hatással van ránk, ezért is állt össze ilyen jól a csapat. Jókedvűen telnek az edzések. Szeretnénk bejutni a legjobb nyolcba, én pedig minél több és értékes percet tölteni a pályán. A tavalyi év számomra a felnőtt mezőnnyel való ismerkedésé volt, idén szeretnék markánsabb szerepet játszani.”


Budácsik Dorottya (szemben) idén már markánsabb szerepre vágyik

Dorka szavait igazolja a vezetőedző véleménye is, aki elismerte ugyan, hogy a tapasztaltabb játékosokra, mint, Papp Klaudia, Bach Boglárka és Brianna Fraser kulcsszerep vár az idény során, a többiekre is nagyon számít:

„Én hiszek abban, hogy a fiatalok közül többen is meglepetést fognak okozni az idén, hiszen a lehetőség megvan bennük. Csak még kicsit félénkek, nem merik, vagy nem tudják igazán megmutatni mi is rejtőzik bennük. De ez így normális, az én dolgom, hogy lépésről-lépésre kihozzam belőlük ezt a pluszt, s ebben a csapategység is nagy segítségemre van. Együtt, egymást segítve biztosan elérjük a céljainkat.”

A szerb szakember továbbra is nagyon jól érzi magát Pasaréten, s honlapunk számára úgy fogalmazott, ha nem lettek volna sérülések és a koronavírus-járvány, akkor tökéletesként is jellemezhetné a körülményeket. A sport és az élet azonban mindig tartogat meglepetéseket, amelyek között kellemetlenek is akadnak. Ebben a helyzetben pedig a legokosabb dolog, amit tehetnek, hogy minél gyorsabban továbblépnek rajtuk. Mondjuk rögtön holnap, a PINKK-Pécsi 424 együttese ellen.

Fotók: Vasas Attila és Bornyi Márton


Hirdetések