Jenkei Dániel, 2020.09.27. | Vízilabda

2012 után nyert ismét érmet hazai sorozatban felnőtt vízilabdacsapatunk. Az A-Híd VasasPlaket a BVSC-t győzte le a Magyar Kupa bronzmeccsén.

Magyar Kupa, bronzmérkőzés
BVSC Zugló-A-Híd VasasPlaket 7-10 (2-1, 3-3, 0-2, 2-4)


Gólszerzőink: Bátori B. (4), Brguljan D. (3), Randjelovics (3)


Elszánt tekinteteket láttunk Vasas-oldalon a kezdés előtt, és bizony fontos is volt, hogy megnyerjük a BVSC elleni bronzmeccset a Magyar Kupában. Ezzel az éremmel ugyanis szimbolikusan is elkezdődhetett volna egy új, sikeresebb korszak klubunk vízilabdájában.

Hogy mindez ne csak feltételes mód legyen, azért sokat tett a három góllal nyitó Drasko Brguljan, aki egyébként Takács Bálinttal együtt maradt hírmondónak a legutóbbi, 2012-es sikercsapatunkból.

A gépezet ennek ellenére akadozott támadásban, ezért is volt fontos, hogy Braniszlav Mitrovics hozta klasszisát a kapunkban, már rögtön az elejétől kezdve.

A nagyszünetben még a BVSC vezetett 5-4-re, a meccs második fele azonban a miénk volt. Ekkor Bátori Bence vette magához a vezérszerepet, de Szava Randjelovicsra sem lehetett panasz, és ennek köszönhetően szép lassan kezdett nekünk állni a találkozó. Olyannyira, hogy a végén már szinte izgulni sem kellett, 10-7-es győzelemmel szereztük meg a bronzérmet.

Ahogy a sikeres “beugró” edzőnk, Bóbis Máté is fogalmazott, ez az érem egy szép történet kezdőepizódja lehet...

Nos, legyen igaza, és ezúton gratulálunk a harmadik helyhez rajta kívül Vad Lajosnak is, aki remélhetőleg minél hamarabb újra a csapata mellett lehet.

A 2020-as Magyar Kupát egyébként az FTC nyerte, miután ötméteresekkel legyőzte a döntőben a Szolnok csapatát.

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések