B.V., 2020.09.17. | Kézilabda

Magabiztosan, 40-18-as sikerrel vette az első akadályt női kézilabdacsapatunk a Magyar Kupában, ám vezetőedzőnk, Penszki Gergely nem volt maradéktalanul elégedett a Szigetszentmiklós elleni meccs után.

Magyar kupa 1. forduló
Szigetszentmiklósi NKSE-Vasas SC 18-40 (11-14)
Vasas SC: Ferenczi (kapus), Szatmári 2, Speth 6, Nagy Zs., Hadnagy 3, Pénzes 3 (1), Kovács N. 3. Cs.: Kántor (kapus), Ivanics 6 (1), Takács, Cifra, Imrei 5, Szilovics 8, Ács 3, Soltész 1, Edző: Penszki Gergely
Hétméteresek: 4/4 ill. 2/2.
Kiállítások: 8 ill. 6 perc

A Vasas-Szolnok NB II-es focimeccsel hangolódtak a lányok a szigetszentmiklósi Magyar Kupa-mérkőzésre, s bár szerdán a Fáy utcában labdarúgóinknál végül elmaradt a várt győzelem, a csütörtöki összecsapás már a tervek szerint alakult.

Az NB II-es riválissal szemben az első percekben eredményesen lépett fel csapatunk, gyorsan többgólos előnybe került, a félidőre mégsem lehetett megnyugodni, csupán három találat volt a különbség (11-14). A második harminc percben viszont igazi erődemonstráció következett: meg sem álltunk huszonhat gólig, így a végére nagyra nyílt az olló, s 40-18-as győzelemmel térhettünk haza Szigetszentmiklósról.

"Az első félidőben mindenkit becsaptunk - kezdte értékelését vezetőedzőnk, Penszki Gergely. - Az ellenfelet és magunkat is. Pontatlan átadásokkal és kihagyott ziccerekkel hagytuk, hogy az ellenfelünk a magabiztos kezdésünk után felzárkózzon. A félidőben nyilván nem hangzott el sok dicsérő szó az öltözőben, és miután rendeződtek a fejekben a gondolatok úgy játszottunk, ahogy az elvárható volt."

Sok pihenőre nem lesz idő, szombaton 15 órakor zárt kapus mérkőzésen (online közvetítés lesz) fogadjuk a Dunakeszit az NB I/B-ben.

"Nehéz időszakunk van azzal, hogy három meccset játszunk egy hét alatt, ám mindenképpen javulnia kell a csapatnak a mai játékunkhoz képest. Természetesen szívvel-lélekkel fogunk kimenni az első hazai mérkőzésükön a pályára."


Hirdetések