B.V., 2020.09.12. | Kézilabda

Komoly csatára és győzelemre készül női kézilabdacsapatunk a Kecskeméti NKSE otthonában. A nyitány előtt Penszki Gergely vezetőedző, valamint Cifra Anita és Nagy Zsuzsanna nyilatkozott.

Vasárnap 17 órakor kezdi meg szereplését női kézilabdacsapatunk az NB I/B Keleti csoportjában a Kecskemét vendégeként a Messzi István Sportcsarnokban szurkolók előtt, nyilvános mérkőzésen. Az együttes pénteki edzésén, vezetőedzőnket, Penszki Gergelyt kérdeztük a nyolc és fél hetes felkészülés hajrájáról, illetve az első ellenfelünkről.

„Azon voltunk, hogy pontosítsuk a játékot, precízebbé akartuk tenni a védekezésünket, támadásunkat, lerohanásunkat, a játékfázisokat próbáltuk összerendezni, gyakorolni. És természetesen kifejezetten készültünk az első bajnoki mérkőzésünkre a Kecskemét ellen. A felkészülés alatt találkoztunk velük, de az csak edzőmeccs volt, úgy is kezeljük. Nem abból indulunk ki, hanem a saját játékunkat szeretnénk olyan precízen megvalósítani, hogy magabiztos sikerrel térhessünk haza.”

 

 

A vezetőedző hozzátette, valamennyi játékosa készen áll a startra, és bár szép eredménnyel szeretné zárni a bajnokságot, a szezon során egyáltalán nem kíván még csak két meccsel sem előre gondolkodni. Már csak azért sem, mert a járvány miatt nagyon gyorsan változhatnak az előzetes tervek. Hétről hétre készül együttesünk, így most is csak a Kecskemét elleni találkozó van fókuszban, amely NB I-et is megjárt beállósunk, Cifra Anita szerint is nagyobb falat lesz, mint az augusztusi, 41-28-as végeredménnyel zárult találkozó.

„Természetesen az az edzőmeccs nem lehet mérvadó számunkra. Igaz, nagyarányú győzelmet arattunk, de a bajnoki mindig más. Ezért nem is kell, hogy az legyen a fejünkben, hanem úgy megyünk neki a Kecskemétnek, hogy egy nagyon komoly csapatra számítunk, amellyel ellen motiváltan és koncentráltan kell játszanunk.”

 

 

Az első bajnoki mérkőzésére készül Vasas-színekben csapatunk nyáron szerződtetett balátlövője, Nagy Zsuzsanna, aki természetesen nagyon várja már a pályára lépést.

„Szerintem, mint mindenki másban, nagyon bennem van ilyenkor, hogy teljesítsek, és a legjobb formámat hozzam ki. A felkészülés alatt volt néhány jó meccsünk, és elég jól összejött a csapat kezdésre. A közösséggel egy percig sem volt aprobléma és a játék is jó lesz szerintem. Mi, érkezők úgy jöttünk ide, hogy meghatározó személyiségek voltunk az előző csapatukban. Most az a nagy feladatunk, hogy ezekből az egy-egy személyekből alkossunk egy magot, amihez szerintem jó úton járunk.”


Hirdetések