Jenkei Dániel, 2020.09.09. | Úszás

Illés Fanni, Pap Bianka és Száraz Evelin még legalább két paralimpián képviselheti a vasasos színeket

Kedd délelőtt az Illovszky-stadionban írták alá új vasasos szerződéseiket legjobb női paraúszóink: a világ –és Európa-bajnok Illés Fanni, a paralimpiai ezüstérmes, világ –és Európa-bajnok Pap Bianka, valamint a világbajnoki bronzérmes Száraz Evelin. Ebből kifolyólag nemcsak a 2021-re halasztott paralimpián láthatjuk őket klubunk színeiben, hanem reményeink szerint a 2024-es játékokon is.

A klubvezetést Markovits László elnök, valamint a klub két elnökhelyettese, Polgár-Veres Árpád és Szabó-Pap Gergely képviselte a találkozón, de természetesen nem hiányozhatott Szabó Álmos edző sem, aki a következőket mondta el a szerződéshosszabbítások kapcsán honlapunknak:

- Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a klub ilyen szinten mögöttünk áll, és így biztos háttér mellett tudjuk folytatni a következő négy évben a munkát. Az új szerződések is bizonyítják, hogy az elért eredményeinknek köszönhetően mostanra már úgy kezelik a paraúszókat, mint a legjobb ép sportolókat, ami nagyon jót tesz a versenyzőim lelkének. Példaértékű, ahogy a Vasas vezetése hozzánk áll, nagyon harmonikusan tudunk együttműködni a mindennapokban, annak pedig külön örülök, hogy a Fájdalom Ambulancia bevonásával az egészségügyi hátterünk is hosszú évekre stabil marad. Illés Fanninak a vállműtétje után komoly tervei vannak, ő a legidősebb versenyző hármuk közül, de egy percre sem merült fel benne, hogy ne folytatná 2024-ig, sőt, szerintem még 2028 is benne lehet. Minden fizikális és mentális adottsága megvan ehhez. Fiatal kora ellenére Pap Bianka is egy komplex versenyző, és ha átszakadnak nála bizonyos mentális gátak, akkor gyakorlatilag bármit elérhet a következő években. Száraz Evelin pedig tavaly üstökösként robbant be, amikor 14 évesen vb-bronzot nyert, azóta is hihetetlen ütemben fejlődik, így jó eséllyel hosszú éveken át építhet majd rá az egész magyar paraúszósport. Nekem a következő években az lesz az elsődleges feladatom, hogy egyben tartsam ezt a csapatot, és akkor tényleg szép jövő elé nézhetünk.

 


Hirdetések