Jenkei Dániel, 2020.09.08. | Ökölvívás

Kőszegen próbálhatták ki magukat versenykörülmények között a Vasas-Süllős bokszolói, több hasznos összecsapást is hozott az Ostrom Kupa.

Impozáns környezetben, Kőszeg főterén rendezték meg a XII. Ostrom Kupát, amely az ökölvívók számára remek lehetőség volt, hogy hosszú idő után versenyszituációban teszteljék magukat.

A Vasas-Süllős 13 versenyzővel érkezett a megmérettetésre, a serdülőtől a felnőtt korosztályig képviseltük magunkat a két nap során. A többség egy meccset vívott, de volt akiknek bónuszba bemutató-találkozó is jutott.

Dóka Zalán a serdülők között az utóbbi kategóriába tartozott, és mindkét nap fölényes győzelmet is aratott. Ráth Miklós edző elmondása szerint fiatal versenyzőnk tudása alapján akár már a junioroknál is megállná a helyét.

A junior lányok között egy vasasos ikerpárért, Horváth Lauráért és Horváth Kármenért izgulhattunk. Ők a legtöbbet fejlődő versenyzőink közé tartoznak, Kármen 52 kg-ban első nap nyert, másnap pedig nagy csatában alulmaradt Eb-bronzérmes ellenfelével szemben. Laura pedig 54 kg-ban egy korosztályos Európa-bajnok ellenféltől kapott ki, de szépen helytállt a mérkőzés során.

Dóka Aliz ifjúsági 64 kg-ban egyhangú pontozással nyert Pesti Gabriella ellen, másnap pedig bemutatómeccset vívhatott.

A 60 kg-os Tóth-Szabó Vilmos ugyancsak az ifik között képviselte a Vasast, és egy nehezen eldönthető meccsen szenvedett végül 3:2-es pontozásos vereséget a kőbányai színekben induló vetélytársától.

 

fotó: Németh Iván
 

A felnőttek között kiemelkedő teljesítményt nyújtott az olimpiára pályázó Fodor Milán, aki ellen végül csak a 69 kg-os Rónyai Richárd vállalt mérkőzést, Milánnak nem jelentett problémát, hogy feljebb lépett a súlyából, remekül bokszolt, így az ellenfél végül a második menetben feladta a meccset.

Gombkötő Tamás két vereséget szenvedett, rá még sok tapasztalatszerzés és erősödés vár a jövőben.

75 kg-ban Kiss Levente az első hivatalos meccsén vereséget szenvedett a rutinos Mester Somától, és 81 kg-ban Lokár Márknak sem sikerült győznie az újpesti Baracsi ellen. Utóbbi kellemetlen meglepetés volt.

Ugyanebben, tehát a 81 kg-os súlycsoportban Magyar Gyula és Lakatos Kristóf vasasos házimeccset vívtak, amiből előbbi jött ki jobban, a második körben azonban Baracsi Dániel az UTE-ból őt is legyőzte.


Hirdetések