B.V., 2020.09.06. |

Tizennégy éves biatlonistánk, Bozóki Laura Pro Talentum-díjat kapott Pécel város önkormányzatától, miközben elsősorban a téli feladatokra készül.

Négy évvel ezelőtt ismerkedett meg a sportág alapjaival síszakosztályunk 14 éves biatlonosa, Bozóki Laura. Az akkori Nagy Sportágválasztó óta szinte elválaszthatatlan a sítől, igaz, alpesi számokkal kezdett, utána tért át az északi szakágra, a biatlonra, valamint sífutásra.

Azóta pedig már két húga, Tamara és Barbara is kedvet kapott ezekhez a sportágakhoz.

„Rengeteget jövünk-megyünk velük, de mindig szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ugyanazt a sportágat űzik. Egyébként szinte lehetetlen feladat volna őket mozgatni – mondja Bozóki György, a péceli lányok édesapja. – Annak idején valóban az alpesi sível kezdtünk, de még nem annyira komolyan, s mint kiderült, a költségek szempontjából is jobban járunk a biatlonnal. Szerencsére Laura nagyon jól lő, így kiegészítésként nem csak a sífutás, hanem a sportlövészet target sprint szakágában is szokott versenyezni.”

Laurát nemrégiben lakóhelye, Pécel városa részesítette elismerésben, augusztus 20-án megkapta a Pro Talentum-díjat az önkormányzattól.

„Nagyon örültem neki, szerencsére sok jó eredményem volt, talán a diákolimpiai sikerekre vagyok a legbüszkébb – emlékszik vissza 14 éves sportolónk. – A három közül a biatlont szeretem a legjobban, ebben a sportágban van a legtöbb versenyem. Még lesz egy-kettő a nyári szezonban, de leginkább a télre készülünk, amikor erősebb mezőnyben, Szlovákiában indulok majd.”


Hirdetések