Jenkei Dániel, 2020.09.05. | Vízilabda

Az A-Híd VasasPlaket második meccsét is megnyerte az OB I-ben, igaz a Szeged a vártnál sokkal jobban megnehezítette a mieink dolgát.

Férfi Vízilabda OB I

A-Híd VasasPlaket-Szegedi VE 9-8 (4-2, 1-0, 2-3, 2-3)

Gólszerzőink: Bátori B. (5), Vadovics V., Bóbis B., Szatmári K., Simon H.


Amennyire vártuk, hogy először játsszon hazai bajnokit megerősödött vízilabdacsapatunk a szezonban, annyira szomorú volt látni a Komjádi-uszoda üres lelátóit szombat este hatkor...

Az első negyedet a napnyugta és a nyitott tető miatt különleges fényviszonyok mellett játszották a csapatok, és a "káprázat" mellett azt láttuk, hogy a Szeged igencsak bátran kezd. Övék volt a találkozó első gólja, a játékrészt viszont már mi nyertük 4-2-re, többek között egy látványos Vadovics-csavarral, no meg három Bátori-találattal.

A folytatásban viszont többször is csikorgott a gépezet, ahogy Vad Lajos mondta a meccs előtt, az újabb leállás miatt még nem működnek a játékban az automatizmusok, no meg persze komoly hiányzóink is vannak, és ez látszott is a mai meccsen, elsősorban a támadásainknál. 
 


fotó: Vasas Attila
 

Az utolsó negyedet mindössze kétgólos fórral kezdtük, azt viszont nem gondoltuk, hogy még ennél is izgalmasabb lesz majd a vége.

Nálunk nem jöttek elöl a gólok, a Szeged pedig veszélyesen támadott, több kapufájuk volt, Mitrovics ötméterest is védett, bő két perccel a vége előtt Sánta Dániel góljával azonban még így is egyenlíteni tudtak a vendégek (8-8).

Ekkor új meccs kezdődött, Vad Lajos időt kért, és végül helyén voltak a Vasas-szívek: Simon Henrik meglőtte a kilencedik, egyben győzelmet jelentő gólunkat.

Ahogy a sajtótájékoztatón is elhangzott, mindkét csapatot lehet dicsérni bizonyos dolgok miatt, és az is valószínűnek tűnik, hogy ez a lelkes szegedi gárda még más uszodákban is fog meglepetést okozni a bajnokság során.
 


 


Hirdetések