Jenkei Dániel, 2020.09.03. | Kajak-kenu

Sólyom Dóra, Szántói-Szabó Tamás és Kovács Gergő mind a felnőtt, mind az U23-as kajak-kenu országos bajnokságot érmekkel zárta. Velük értékeltük a versenyeket.

Sólyom Dóra

Felnőtt országos bajnokság:  K4 200 2. hely, K4 500 2. hely, K2 500 3. hely
U23: K1 500 2. hely

- Összességében elégedett vagyok, sikerült hoznom azt a teljesítményt, amit az edzőmmel, Simon Miklóssal megcéloztunk. Évről évre látszik a fejlődés, és most az ob-n azért már kezdtem megmutatni magamat a felnőtt mezőnyben is. Az 500 egyes fontos volt, ott sikerült jól mennem, Simon Rebekával párosban pedig saját magunkat is megleptük, hogy végül odafértünk a dobogóra. Négyesben az volt az újdonság, hogy először sztrókoltam, de ez is bejött, és éppen ezért úgy döntöttük, maradunk munkában és elindulunk szeptember végén a szegedi világkupán is. Ott K4 500 és K2 500 méter vár majd ránk. A négyesben Simon Rebi helyett a világbajnok Bodonyi Dóra csatlakozik majd hozzánk. Az U23-as ob-ra azért már éreztem a sorozatterhelést, de sikerült ezt is megoldani, egyesben 500-on ezüstérmes lettem, egy kimondottan jó idővel, szóval ez remek zárása volt a versenyeknek. Most pár nap pihenőt kaptam, aztán Dunavarsányban kezdjük el a világkupára való felkészülést.



Szántói-Szabó Tamás

Felnőtt országos bajnokság:  K4 500 2. hely
U23: K4 1000 1. hely, K2 500 3. hely

- A felnőtt ob-n a K1 1000 méterre nagyon készültem, és csak egy hajszállal maradtam le a döntőről, talán kicsit pechem is volt, hiszen ha bármelyik másik előfutamban indulok, vélhetően bejutottam volna. K4 500 méteren az ezüstérem meglepően jó eredmény, hiszen abszolút egy kísérleti négyessel értük el, ami erre a versenyre ült össze. Az U23-as ob-n pedig utólag hiba volt, hogy bevállaltam egy napon belül az 1000 egyest és párost, egyesben ott kellett volna lennem a dobogón, ehelyett végül csak ötödik lettem. A K4 1000 méter is kicsit rögtönzött volt, de ott ismertük egymást a srácokkal edzésről, és így a végén sikerült megnyernünk, az 500 páros harmadik hely pedig kifejezetten jó eredmény, mert én elsősorban ezres versenyzőnek tartom magamat. Most jön számomra egy nagyobb pihenő, aztán jöhet a kemény felkészülés, nekem sok technikafejlesztéssel fűszerezve.  

 

Kovács Gergő:

Felnőtt országos bajnokság:  K4 1000 3. hely, K4 500 3. hely
U23: K4 1000 2. hely,

- Tekintve, hogy még csak 20 éves vagyok, a felnőtt ob nekem elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt, de mondhatom, hogy az eredmények végül felülmúlták a várakozásaimat. 500 és 1000 négyesben is fel tudtunk állni a dobogóra, mindent kiadtunk magunkból, és nagyon elégedettek lehettünk a végén. A négyesünket rajtam kívül még két 2000-es születésű versenyző alkotta, így mindenképpen lehet ebben a felállásban potenciál. U23-ban nagy csatát vívtunk 1000 négyesben az aranyéremért, és csak a legvégén maradtunk le Szántói-Szabó Tomiéktól. A szezon ezzel még nem teljesen ért véget számomra, a szabadidős és masters ob-n még rajthoz állok az egyetemisták között két négyesben, majd utána lesz 1-2 hét leállás, de azt is aktívan fogom tölteni. Októbertől folytatjuk a felkészülést az edzőmmel, Kassai Álmossal, akivel eddig nagyon biztatóan alakult a közös munka.


Hirdetések