B.V., 2020.08.25. | Kézilabda

A gyenge első félidő után mindössze öt gólt engedélyezett női kézilabdacsapatunk a vendég Pénzügyőr SE együttesének a második harminc percben, így kétgólos sikerrel indított a Ligakupában.

Ligakupa, C csoport, 1. forduló
Vasas SC-Pénzügyőr SE 22-20 (11-15)
Vasas SC: Kántor Kamilla, Soltész Kíra (kapusok), Imrei Réka 1, Ivanics Dóra 7, Takács Fruzsina, Nagy Zsuzsanna, Szilovics Fanni, Ács Bianka, Bréda Luca 1, Pénzes Laura 4, Cifra Anita, Kovács Noémi, Tóth Melinda 5, Szatmári Melinda 2, Hadnagy Fanni 2
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 1/1

A délelőtti kondiedzés után kedden 17 órától játszották az első tétmérkőzésüket a lányok az évadban, ismét a Vasas-szurkolók előtt kézilabdázhattak. A találkozó nem indult könnyen, de a második félidei kitűnő védekezésnek köszönhetően meglett a győzelem. Csapatunk legközelebb pénteken és szombaton lép pályára a NEKA-kupán Balatonbogláron, ahol élvonalbeli riválisokkal találkozik.

Értékelések:
Penszki Gergely: „Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, természetesen megint a győzelemért léptünk pályára, mást nem is engedhetünk meg magunknak. Az első félidei érthetetlenül álmos játékra, félfaltokra, ímmel-ámmal végrehajtott akciókra nem tudok magyarázatot találni, ilyen nem fordulhat elő. A szünetben rendeztük a sorokat, és öt kapott góllal lehoztuk a félidőt, ez pedig a győzelmünket jelentette. Készülünk a hétvégi tornára, amelyen nagyon kemény ellenfeleink lesznek, csúcsterhelés vár a lányokra.”

Kántor Kamilla: „A második félidőre állt össze úgy a védekezésünk, ahogyan azt szerettük volna. Ez fontos lehet majd a későbbiekben is, mert szerintem az a csapat fogja megnyerni a bajnokságot, amelyik a legjobban védekezik és abból a lerohanásokat a legeredményesebben viszi végig. Nagyon örülünk, hogy újra nézők előtt játszhattunk, igazából a járvány alatt mindvégig ez hiányzott a legjobban. Erőnlétileg szerintem nagyon rendben van a csapat, a nyáron érkezett hét-nyolc új játékos, ilyenkor a csapatépítés nyilván időbe telik, de úgy látom, jó úton járunk.”


Hirdetések