Jenkei Dániel, 2020.08.13. | Birkózás

Óriási a bizonytalanság a birkózósportágban is, de Sastin Marianna a napokban meghosszabbította egy évvel vasasos szerződését, így biztossá vált, hogy az olimpia elhalasztása ellenére nem mond le Tokióról. Sokat számít az is, hogy már biztos indulási joggal rendelkezik a játékokra.

- Volt Benned bizonytalanság a folytatást illetően?

Maximum az első pár napban, miután bejelentették az olimpia elhalasztását. Az akkori nyilatkozataimból érezhető is volt, hogy csalódott és mérges voltam, de aztán viszonylag gyorsan sikerült higgadtan végiggondolnom a dolgokat, és arra jutottam, ha már három évet beletettem a felkészülésbe, akkor még egyet rászánok.


- Könnyebb volt a döntés a biztos kvóta tudatában?

Ha nem lett volna még indulási jogom, akkor könnyen lehet, hogy befejezem. 


- Milyen jellegű munkát tudtál végezni az utóbbi időszakban?

Most volt két lazább, pihenősebb hetünk, előtte folyamatosan a Vasasban edzettem, emellett pedig kétszer két hetet edzőtáboroztunk a válogatottal is Szigetszentmiklóson. Utóbbi azért volt hasznos, mert tudtam végre lányok ellen is birkózni. A Vasasban csak fiúk az edzőpartnereim, és azért az ő mozgáskultúrájuk, reakcióik egészen mások, mint a női versenyzőké.


- A kisfiad, Olivér továbbra is állandó résztvevője az edzéseknek?

Bizony, és nagyon élvezi a Fáy utcai légkört, főleg azért, mert Fodor Gyuri bácsi csoportjában sok kisgyerek van, akikkel nagyon jól elvan. Az egyébként mindenképpen pozitívum, hogy együtt lehet a családunk, sokkal jobb, mintha mondjuk mindannyian Indiában ragadtunk volna tavasszal…
 


 

- Ha már itt tartunk, a férjed indiai edzősködése hogyan alakul a koronavírus-helyzet tükrében?

Egyelőre ez még teljesen képlékeny, a járvány kezdete óta Ákos itthon van, de visszavárják. A kapcsolat aktív, így az a tervünk, hogy ha biztonságos lesz az utazás, akkor közösen megyünk majd ki.


- Mi a helyzet a birkózó-versenynaptárral?

Itt sem tudok sok konkrétumról beszámolni, és emiatt nem is egyszerű készülni, ilyet még nem igazán éltem át a pályafutásom során. Korábban, ha esetleg sérült is voltam, és kihagytam egy világversenyt, akkor is megvolt mindig a következő cél, ez most abszolút nincs így. Egyébként a tervek szerint szeptember közepén rendezik a magyar bajnokságot, remélhetőleg az itthoni helyzet ezt lehetővé teszi, így tudunk majd versenyezni. Emellett felmerült egy világbajnokság ötlete is decemberre, de ennek kapcsán én személy szerint nem vagyok túl derűlátó.


Hirdetések