B.V., 2020.07.28. | Kézilabda

A fejlődése szempontjából a legjobb helyre érkezett – véli új átlövőnk, Speth Evelin, aki a többiekhez hasonlóan az NB I-es szereplésről álmodik.

Ligán belül váltott klubot női kézilabdacsapatunk új balátlövője, Speth Evelin. A 21 éves játékos Szegedről érkezik, ahol 78 góllal a csapat házi gólkirálynője volt, az ősztől pedig piros-kékben szórhatja meg az ellenfeleket.

 

- Mi szólt a Vasas mellett? Miért döntöttél úgy, hogy Angyalföldre igazolsz?

Nagyon jól éreztem magamat Szegeden is, de úgy gondolom, hogy a fejlődésem szempontjából már érett a váltás, a Vasas pedig olyan ajánlatot tett elém, amely tökéletesen megfelelt nekem. Természetesen fontos szerepet játszottak a döntésben a klub céljai is, vonzott a lehetséges NB I-es szereplés lehetősége.

 

- Mik az első benyomásaid eddig a klubról? Hogy tetszenek az első edzések?

Eddig nagyon jól érzem magamat, a lányok is nagyon kedvesek voltak velem, jól fogadtak. A szakmai stáb és a körülmények is tökéletesek, nekünk tényleg csak edzésre kell járni.

 

 

- Bajnokságon belülről, a Szeged csapatából érkeztél. Mik a tapasztalataid az NB I/B-ről?

Három szezont húztam már le ebben a ligában, és a legfontosabb, amit elmondhatok, hogy bármelyik csapat képes meglepetéseket okozni. Az élmezőny és a felsőház mindig nagyon szoros, apróságokon dőlnek el a helyezések.

 

- Mit tartasz a legnagyobb erősségednek? Az elmúlt évadot elnézve a góllövéssel nem lehet gond…

Igen, a góllövést is mondhatnám, de ahhoz hozzátartozik, hogy Szegeden a csapattársaim eléggé kiszolgáltak, nagyon jól készítettek nekem elő. Ezen kívül a védekezésben volt még fontos feladatom, erre készülök a Vasasban is.

 

- Mivel lennél elégedett a szezon végén?

Nagyon jó erőkből áll a csapat, tényleg szuper keret jött össze, nekem pedig – mint a többieknek is – nagy célom az első osztályú szereplés. Ezért természetesen azzal, ha megnyernénk a bajnokságot.


Hirdetések