Jenkei Dániel, 2020.06.07. | eSport

Virtuális focistáink jelen pillanatban bennmaradó helyen állnak a HPCL Liga első osztályában, de hátra van még három forduló, azaz hat meccs, amelyeken mindenképpen további pontokat kell gyűjteniük.

Március közepén kezdte meg történelmi első osztályú szereplését a Vasas SC eSport, azóta összesen 16 fordulót rendeztek, az alaposan kicserélődött csapatunk pedig éppen 16 pontot gyűjtött, így jelen pillanatban a kilencedik helyen áll.

Ez mindenképpen szép eredmény, és ha így maradna a végén is, akkor ez a pozíció bennmaradást érne a tizenkét csapatos bajnokságban. Újoncként pedig természetesen csak ez lehet a cél az igen nívós élvonalban.

Hátra van azonban még összesen három kör (hat mérkőzés), így aztán tiszta sor, hogy a mieinknek további pontokat kell gyűjteniük, hogy a vonal felett végezzenek.
 


 

Erre a legjobb sansz most vasárnap este kínálkozik, amikor a közvetlenül előttünk álló Future Gaming csapatával játszanak a piros-kék virtuális vitézek. Erre mondják, hogy „hatpontos” mérkőzés, így aztán nem véletlen, hogy csapatunk is az idény legfontosabb összecsapásaként fogja fel a ma estit.

Bizakodásra adhat okot, hogy Erdős Leventéék korábban legyőzték az MTK-t, a legnagyobb bravúr pedig a tabella második helyén álló Nice Gaming ellen megszerzett egy pont volt, ami kis szerencsével akár három-négy is lehetett volna.

A kezdőcsapatunk a bajnoki véghajrára szépen összeállt, megvan az összeszokottság, de továbbra is résen kell lenni, hiszen ezen a szinten már minden apró hibát kihasználnak az ellenfelek, tudtuk meg a csapat tagjaitól.

A ma esti, Future Gaming elleni meccs azért is fontos, mert az utolsó két körben a Honvéd és a Veszprém ellen vélhetően már kevesebb sansz kínálkozik majd a pontszerzésre.

A Vasas SC Sportbusz-Future Gaming mérkőzés 21 órától itt követhető:

www.twitch.tv/vasasesport


Hirdetések