Jenkei Dániel, 2020.03.13. | eSport

Készen áll a Vasas eSport a vasárnap rajtoló HPCL Liga I. osztályára.

Kevés sportesemény vagy bajnokság van védve a koronavírustól napjainkban, de az eSport ebből a szempontból a jobb helyzetben lévő sportágak közé tartozik, így aztán vasárnap este meg is kezdődik a HPCL Liga I. osztálya, immár a Vasas SC eSport csapatának részvételével.

Nem túlzás, hogy a „történelmi” feljutás óta eltelt hetekben a mieink teljes vérátömlesztésen mentek keresztül (lásd keretes írás), így sok új arccal készülnek a legmagasabb osztályra. Mindhárom ligából igazoltunk játékost, így aztán vannak rutinos rókák, fiatal tehetségek, komoly élvonalbeli múlttal rendelkező játékosok, de U21-es válogatott is csatlakozott a Vasashoz.

Csapatunk az elmúlt hetekben három felkészülési tornán is részt vett, az elsőn a nyolcaddöntőben búcsúztak a mieink, a saját szervezésű 32 csapatos viadalon pedig a második egyenes kiesés kör jelentette a végállomást. Végezetül a mögöttünk hagyott hétvégén a Pécs által rendezett négycsapatos minitornán lettek másodikak a piros-kék virtuális sportolók.

Ahogy említettük, a 12 csapatos I. osztály vasárnap startol, a mieink pedig kezdésként a TrollFoci Hálószaggató eSport csapatával néznek farkasszemet, amely önmagában hordozza, hogy komoly érdeklődésre lehet számítani.

Erdős Levente csapatmenedzser is ezt erősítette meg:

- Biztos sokan kíváncsiak lesznek az összecsapásra, a TrollFocival már többször játszottunk, de ez lesz az első tétmeccs. Nagyon összeszokott, masszív ellenfélről van szó, és egyértelműen rajtuk lesz a győzelmi kényszer. Éppen emiatt szeretnénk meglepetést okozni, és pontot vagy pontokat csenni a két meccsen. Ugyanez lesz egyébként a cél az egész ligában, ahol a bennmaradást tűztük ki célul, ehhez pedig értelemszerűen pontokat kell gyűjtögetnünk folyamatosan. Néhány hete játszik még csak együtt a megújult csapatunk, de az első jelek nagyon pozitívak, szerintem igencsak hasznos felkészülést tudtunk zárni.

 

Játékosmozgás a Vasas SC eSportnál:
Távozók: Lovas Dávid (Sons of Dárdai), Kőműves Gábor (Kóborlók Esport) Horváth Attila (DVSC Academy), Vaganyik Marius (SP Nextone), Boncsér Balázs (Veszprém Senior), Szalai Balázs (?), Kiss László (?), Gyulay Dariusz (Holom FC).
Érkezők: Nemes Norbert (Traubi), Fehér Krisztián (HUN Ultras), Mile Martin (SP Nextone), Borsody Bence (HUN Ultras), Tóth Máté (Spartan United), Kosztel Richárd (Goal of Duty), György Gábor (ExPC United), Simom Trisztán (DVSC), Szabó Zsolt (DVSC).

 


Hirdetések