Jenkei Dániel, 2020.03.12. |

Remek országos bajnokságot zártak alpesi sízőink.

A Magyar Sí Szövetség március elején a szokásos helyszínen, az ausztriai St.Lambrechtben rendezte meg a gyerek, serdülő, ifi és felnőtt alpesi sí magyar bajnokságot.

Öt versenynap alatt műlesiklás, óriás-műlesiklás, alpesi kombináció és csapat versenyszámokban hirdettek bajnokokat. Az időjárás a verseny alatt minden arcát megmutatta a napos időtől a havazáson keresztül egészen az esőig.

A változékony körülmények ellenére a Vasas versenyzőinek szereplésére egyáltalán nem lehetett panasz.

Markót Liza (U12) már az első nap szép versenyzéssel felállhatott a dobogó legfelső fokára óriás műlesiklásban, majd Klingmayer Lorenz az erős serdülő mezőnyben értékes ezüstérmet szerzett, amit utána egy bronzzal egészített ki alpesi kombinációban.

Az ifi és felnőtt versenyeket a bajnokság utolsó két napján rendezték meg. Dorultán Péter a felnőtt mezőny műlesikló versenyszámában kevéssel maradt le a dobogóról.

A női mezőnyben viszont hibátlanul teljesített a Vasas, Tóth Zita összesen négy aranyérmet nyert, így ő lett a bajnokság legeredményesebbje, és összességében már 30 egyéni bajnoki címnél jár piros-kék színekben.

Dorultán Katalin pedig kiegyensúlyozott versenyzéssel összesen hat éremmel zárt.


Eredmények :

Markót Liza: 1 aranyérem (U12)

Klingmayr Lorenz: 1 ezüst, 1 bronzérem (U16)

Dorultán Péter 4. helyezés (felnőtt)

Dorultán Katalin: 2 arany, 4 ezüstérem (U21 és felnőtt)

Tóth Zita 4 aranyérem (U21 és felnőtt)

 


Hirdetések