Dobos Sándor, 2020.02.24. | Curling

A világ legjobb nemzetei között játszhatott a Jakab Zoltán vezette Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina és Bartalus Anna összetételű vasasos csapat a krasznojarszki A-csoportos csapat világbajnokságon. Mérkőzést végül nem sikerült nyerni, tapasztalatot viszont jócskán szereztek a lányok.

Bár a lohjai B-csoportos világbajnokságon „csak” negyedik helyen zárt a magyar csapat, Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina és Bartalus Anna készülhetett a krasznojarszki vb-re, ugyanis a nemzetközi szövetség a mieinket kérte fel a vb-indulásra.

„A B-liga negyedik hely után kissé elkeseredtünk, majd kisvártatva jött a hír, hogy a kínaiak visszalépésének köszönhetően mégis helyet kaptunk a világbajnokság tíz csapata között – kezdte értékelését Nagy Gyöngyi, a csapat edzője. – Nyilván szerencsések voltunk, de ez mit sem von le az örömünkből. A felkészülés sok nehézséget is hozott, betegségnek, sérüléseknek és más nemzetközi versenynek is „bele kellett” férnie a hat hétbe, így rendesen át kellett alakítanunk az edzéstervünket. A csapatunk még sosem járt ebben a magasságban, biztosan tudtuk, a mélyvíz vár a lányokra, de hittünk bennük. Célunk volt a legjobbak között maradni! A verseny elején bíztunk abban, hogy a B csoport színvonala igencsak felkúszott az élmezőnyéhez, és lesznek debütáló alakulatok is, amelyeket nem lehetetlen legyőzni. Azonban mindenképpen a tapasztalatszerzést emeltük ki leginkább, mivel ilyen típusú terhelést még nem kaptak a lányok. Hat nap alatt kilenc meccset kellett vívniuk nagyon erős ellenfelek ellen, ez fizikálisan és mentálisan is nagyon nehéz feladat volt.”

A világbajnokság elejére a betegségek és a sérülések elkísérték a csapatot, de a hat óra időeltolódáshoz is nehéz volt hozzászokni. A hat nap alatt lejátszott kilenc mérkőzés megmutatta, hogy pontosabb játékkal igenis lehet esély a favoritok ellen is, de ahhoz kiegyensúlyozott teljesítmény szükséges. Különösen a két északi csapat (Norvégia 4-5, Svédország 8-9) ellen játszottak szoros mérkőzéseket a lányok, mindkettő utolsó köves meccs volt, de nyerni végül ezeken a találkozókon sem sikerült.

„A jövő évben ismét a B divízióban kell bizonyítanunk és kiharcolnunk a továbbjutást. Az A liga tapasztalata azonban egyértelműen meghozta a motivációt, tudjuk, hogy miben kell fejlődnünk. A lányok hozzáállása dicséretes volt, az akarással nem volt baj, a jövőben a rutin megszerzése lesz nagy feladatunk” – összegzett Nagy Gyöngyi.

A vb-t egyébként Kanada nyerte.

Eredmények – junior A-csoportos csapat-világbajnokság, Krasznojarszk (Oroszország):

Oroszország–Magyarország 10-4
Dél-Korea–Magyarország 7-1
Svájc–Magyarország 10-2
Dánia–Magyarország 10-4
Kanada–Magyarország 12-4
Lettország–Magyarország 11-3
Norvégia–Magyarország 5-4
Svédország–Magyarország 9-8
Japán–Magyarország 7-2


Hirdetések