Jenkei Dániel, 2020.02.14. | eSport

A Vasas SC virtuális labdarúgói megnyerték a HPCL Liga másodosztályát, így újabb szintet ugranak felfelé, és márciustól a legjobbak között folytathatják.

Bár az utolsó fordulókban már nem tudta folytatni addigi remeklését a Vasas SC eSport a Hungarian Pro Clubs League II. osztályában, a korábbi előny így is kitartott, és a mieink 46 szerzett ponttal megnyerték a bajnokságot, négy ponttal megelőzve az MLE, és hattal a DLSZ gárdáját, így feljutottak a 11 a 11 elleni FIFA-játék legmagasabb honi osztályába.

A másodosztály újoncaként ez több, mint kellemes meglepetés, a csapat pedig már elkezdte tervezni a jövőt, hiszen március közepén startol az első osztály, ahol a hazai virtuális foci igazi nagyágyúi indulnak.

A mieink 16-17 fős kerete még nem végleges, többen is távoztak a mögöttünk hagyott bajnokság végén, a helyükre pedig erősítéseket tervez csapatunk.

- Az utolsó fordulók miatt van bennem némi hiányérzet, de tény, hogy ekkor már szinte biztos volt a bajnoki címünk, az ellenfeleknek pedig nagyon kellettek a pontok, így kevésbé tudtunk felpörögni.  – kezdte értékelését Erdős Levente csapatmenedzser. – Ettől függetlenül nagyon büszke vagyok a csapatra, hiszen minden várakozást felülmúlt a teljesítményünk, és szerintem teljesen megérdemelten lettünk bajnokok. Külön öröm számomra kapusként, hogy még az utolsó három körben kapott kilenc góllal együtt is mi kaptuk a legkevesebb gólt a bajnokságban. Ránk is igaz volt a mondás, amit amerikai fociban használnak, hogy a támadósor nyeri a meccseket, a védelem pedig a bajnokságot. Minden egyes győzelemért meg kellett küzdenünk, de talán a Dunaújváros elleni sikerünkre vagyok a legbüszkébb, hiszen a liga legerősebb támadósorát tudtuk gól nélkül tartani mindkét meccsen. Az első osztály egészen más szint lesz, olyan csapatokkal is találkozunk majd, akik a Bajnokok Ligájában is sikeresek voltak korábban, de nem ijedünk meg ezúttal sem senkitől, meg fogunk próbálni bent maradni a legjobbak között.


Garaba Rolandot, csapatunk játékosát, és egyben edzőjét is értékelésre kértük:

- Sokan kétkedtek bennünk a másodosztály rajtja előtt, mondván nem az eredményeink, hanem az átszervezés miatt kerültünk feljebb, de azt hiszem, mindenkinek bizonyítani tudtuk, hogy joggal van itt helyünk. Az első meccsek jól sikerültek, aztán ahogy mondani szokás, evés közben jött meg az étvágy, és a lendületünk szinte végig kitartott. Sok helyen játszottam már, de csapatként ennyire együttműködő társaságban még sosem. Nekem edzőként egyfajta koordinátor szerepem van, én mondom be a pontrúgásoknál a figurákat, és próbálom meghatározni a játékunk aktuális tempóját. Számomra is a Dunaújváros legyőzése a legjobb emlék, de most már készülünk az első osztályra, szeretnénk megtartani a csapat magját, mellé pedig néhány rutinos játékost igazolni. Nagyon más lesz minden a legjobbak között, de szeretnénk helytállni.

 


 

 

 

 

 


Hirdetések