Dobos Sándor, 2020.02.02. | Judo

A 48 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre a Vasas SC versenyzője, aki ezzel megszerezte a szakosztály első felnőtt magyar bajnoki címét.

Egy évvel ezelőtt ezüstérmes lett Beringer Fatime Kőszegi Rebeka mögött, akkor az a Kis Noémi lett a bronzérmes, akit szombaton az első mérkőzésén győzött le a Vasas judósa a kecskeméti országos bajnokságon. Ezt követően Tsikkou Stellát, majd Paár Viktóriát múlta felül, ezzel lett aranyérmes.

U23-as magyar bajnoki címe már volt Fatiménak, most a felnőttek között is sikerült a dobogó legtetejére állni.

„Boldog vagyok, hogy sikerült meglépni ezt a lépcsőfokot is. Örülök, hogy megmutatkozott a technikai fejlődésem is a meccseken, például a földharcban” – mondta Beringer Fatime. – Ebben az évben ez volt a második versenyem, eddig mindkettőt sikerült megnyernem. Ez egy pozitív visszajelzés számunkra, hogy jó úton haladunk, de ennél csak nagyobb versenyek állnak előttünk. Erre a mostani hétvégére nem készültünk külön, ez a verseny is úgymond egy állomás, egy megálló volt számomra. A cél, hogy a nemzetközi versenyeken is érmes legyek 48 kilóban. Az első ilyen verseny február 15-én lesz, Pozsonyban. Addig azért lesz még egy hazai verseny, az országos felnőtt rangsoroló jövő hétvégén is, szóval nem áll meg a munka és dolgozunk, készülünk tovább. Úgy érzem, hogy az utóbbi időben technikailag és mentálisan is sokat fejlődtem, amit az edzőimnek köszönhetek. Remélem, elégedettek voltak a versenyen nyújtott teljesítményemmel” – összegzett a Hadfi Dániel és Bere Tamás jóvoltából felkészített versenyző weboldalunknak.

Hadfi Dániel, szakosztályunk vezetőedzőjeként is dolgozik, természetesen duplán örült az aranyéremnek.

„Igen, mondhatom, hogy ez egy mérföldkő a szakosztály életében. Fatime tavaly ezüstérmes lett az országos bajnokságon, most viszont megnyerte, és ha lehet ilyet mondani, vártuk is, hogy most így lesz. Abban bízom, hogy ez a felnőtt aranyérem motivációként hat a többi versenyzőnkre is, és az edzőinkre nemkevésbé. Nagyon jó azt látni, hogy a többi fiatal lány figyeli Fatime edzéseit, követi, milyen eredményeket ér el, hogyan edz. Ez az újabb állomás serkentőleg hathat az ő munkájukra is. Hangsúlyoznom kell, ez a mostani eredmény egy csapatmunka eredménye, a klub és a munkatársaim minden segítséget megadnak a mindennapokban. Mi ugyanis a csapatmunkában hiszünk, ahol a vezetőedző mellett ugyanolyan fontos a dietetikus, a videóelemző, a szakosztály-igazgató és a többi szereplő feladata is.”

Ami a szakosztály jelenlegi helyzetét illeti:

„Fejlődünk, a sportolói létszám növekszik, mondhatom, hogy a Vasas és a Budai Judo Akadémia az ovis korosztálytól a felnőttig egy jó választás. Ki kell emelnem a Korányi Miklós és Makhult Mihály által edzett ifi és serdülőcsapatunkat, a saját korosztályunkat, az ottani fiatalok nagyon ígéretes versenyzők, nagyon sok van bennük, és biztos vagyok benne, hogy közülük többen továbbvihetik azt, amit most Fatime elkezdett. Ne feledjük, hogy az első felnőtt férfi bajnoki cím még várat magára, nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki szerzi majd meg, mert nem kérdés, hogy az a célunk, hogy előbb-utóbb az is meglegyen. Ami pedig Fatimét illeti, neki a legfőbb célja, hogy nemzetközi szinten is jó eredményeket érjen el. Két hét múlva lesz egy Európa Kupa-fordulója Pozsonyban, az már igazi értékmérő lesz számára. Hosszú távon cél az U23-as Európa-bajnoki szereplés, ezért dolgozunk a mindennapokban.”

Eredmény – judo országos bajnokság, Kecskemét:

48 kg:

1. Beringer Fatime (Vasas SC)
2. Paár Viktória (Óbuda)
3. Kis Noémi (KDJS)
4. Mamira Luca (Toto Judo SE)
5. Szládovics Patrícia (UTE)


Hirdetések