Dobos Sándor, 2020.01.23. | Műkorcsolya

A hatodik Európa-bajnokságán induló versenyző visszatért egy korábbi kűrjéhez, és jó formában érzi magát a pénteken kezdődő Eb előtt.

A Vasas SC 21 éves műkorcsolyázója decemberben magyar bajnoki címet szerzett, majd nem sokkal később a szövetség őt választotta az Év műkorcsolyázójának.

Két kiváló előjel a számára pénteken kezdődő grazi Európa-bajnokság előtt. Ez lesz számára a hatodik kontinensviadal, tavaly Minszkben a rövidprogram után a 13. lett, majd a szabadprogramjával a 10., mindez összesítésben a 13. helyet jelentette számára.

Most ismét a legjobb tízben végezne, ez 2017-ben Ostravában sikerült neki, ott 8. lett úgy, hogy a kiváló rövidprogram után még a 6. helyen állt.

Tóth Ivett decemberben, a Schiller-Vasas HC egyik Erste Liga-bajnokiján bemutatta azt a rövidprogramot, amit majd Grazban is szeretne előadni. Akik ismerik pályafutását, tudják, hogy a Michael Jackson dalaira koreografált program már szerepelt Ivett repertoárjában, és mivel ez nagyon közel áll hozzá, ráadásul jól megy neki, ezzel lép fel, a swinges program helyett. Így döntöttek felkészítőivel, Tokaji Kulcsár Zsófiával és Tóth Zoltánnal.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

„Decemberben több fellépésem is volt, és minden alkalommal ezt a programomat futottam” – mondta a szövetség honlapjának Ivett. – Mivel különösebb bemelegítés nélkül is nagyon jól ment, vitt a zene, és a nehezebb triplákat is gond nélkül ugrottam benne, Zsófiékban karácsony környékén felötlött a gondolat, mi lenne, ha az Eb-re visszavenném. Örültem az ötletnek, mivel közel állnak a szívemhez ezek a dalok és az az időszak, amikor ezt a koreográfiát készítettük. Így az utóbbi hetekben annak felelevenítésén, begyakorlásán dolgoztunk.”

Tóth Ivett csütörtökön érkezett meg Grazba, ahol a „centerpályán”, a nagycsarnokban csak élesben mutatkozik be.

„Nem aggódom emiatt, annyi helyen korcsolyáztam már, és bár van egy kis különbség az egyes jégpályák között, hamar hozzá lehet szokni. Szeretném hasonlóképpen odatenni pénteken ezt a programot, mint három éve, majd egy jó rövid után kitartani a kűrben is, hogy meglegyen a top 10, és jövőre ismét két lány képviselhesse a magyar színeket az Eb-n” – tette hozzá Tóth Ivett.


Hirdetések