Dobos Sándor, 2020.01.13. |

Bozóki Barbara első versenyén rögtön aranyéremmel gazdagodott, de többen is dobogóra állhattak az ausztriai hétvégén.

Igazán jól sikerült a hétvége a Vasas sífutói számára, akik Ausztriában versenyeztek egy nagy hagyományokkal bíró viadalon és helyszínen. Szakosztályunk lelkes segítőjét, Bozóki Györgyöt kértük egy kis összefoglalóra.

„Pénteken reggel utaztunk Ramsauba Holló Miklóssal, Rosivall Zoltánnal és a gyerekekkel. Rendszeresen visszajárunk ide, készültünk ott decemberben és októberben is. Nagy sífutó és biatlon hagyományokkal bíró városka, ami abszolút ideális edzés- és versenyhelyszín. A hétvégi verseny már pénteken, egy esti futammal elkezdődött, szombaton és vasárnap a klasszikus és skating számokat rendezték meg. Mondhatom, hogy nagyon eredményes volt a hétvége, nemcsak a gyerekek, de a többi versenyzőnk számára is, szép élmény volt számunkra” – tudtuk meg Bozóki Györgytől, akinek három lánya is a Vasasban sportol, mindhárman bizonyítottak is Ramsauban, a 20. Dachsteink Kids Race viadalon.

Ami a konkrétumokat illeti: az élete első sífutó versenyén induló 6 éves Bozóki Barbara győztesként végzett korosztályában a lányok között, és az abszolút rangsorban is második lett, csak egy fiú előzte meg. A 7 évesek között Gergely Lujza második lett, Gergely Márton a 9 éveseknél a 10., Maus Márton a 11. helyen ért célba.  

A 10 évesek között Varga Léna bronzérmes lett, Harangozó Gergő a 14. helyen, a 11 éves Bozóki Tamara a 10. helyen zárt, Holló Martin 13 évesen szintén a 10. helyen ért célba. Bozóki Laura a 14 éves korosztályban 5. lett, csakúgy, mint Ferbár Csongor, míg Pónya Márton hatodik helyen végzett.

A versenyen induló gyerekek – akik a Vasas Gyermek Program támogatottjai – mellett felnőtt versenyzőink is megmérették magukat. A férfiak 15 kilométeres klasszikus stílusú versenyén Holló Mátyás 2. lett (majd másnap szabad stílusban is), Boldogh Tamás 6., míg Kovács Domonkos a 3. helyen végzett. Masters kategóriában sem jöttünk haza üres kézzel, Miskolczi Lászlónak bronzérmet akaszthattak a nyakába.

„Eredményeink alapján sikeres hétvégét zártunk, köszönet Miki bácsinak az utazás megszervezéséért és a jó lécekért, valamint Vera néninek a finom falatokért” – értékelte a hétvégét Fazakas Mónika, a síszakosztály edzője, aki hozzá tette, bíznak benne, hogy hamarosan Magyarországra is megérkezik a hó. Jelenleg ugyanis még Galyatetőn sincs sífutásra alkalmas mennyiség.


Hirdetések