Jenkei Dániel, 2022.12.28. | Klub

Háromrészes sorozatban tekintünk vissza a 2022-es év legemlékezetesebb vasasos pillanataira. Jöjjön másodikként a májustól augusztusig tartó szakasz: sikerek a csapatsportágakban, világbajnok lett Szilágyi Áron, Katona Renáta és Pap Bianka is, remekeltek a Vasas-tehetségek, és a hetvenediket ünnepelte Faragó Tamás.

MÁJUS
Májusban négy szűk másodosztályú esztendő után bajnok lett az NB II-ben a Vasas FC, amely így feljutott méltó helyére, az élvonalba. Ehhez kapcsolódóan a legemlékezetesebb pillanat egyértelműen a május 22-i, Soroksár elleni hazai szezonzáró volt, amely után igazi fieszta vette kezdetét az Illovszky-stadionban.



Szintén májusban, családi körben, a Fáy utcában ünnepelte alapításának 110. évfordulóját birkózószakosztályunk, amely az egyik leggazdagabb múlttal rendelkező Vasas-sportág. Volt tehát mire emlékezni, és a jövő tehetségei megmutathatták magukat a Sterbinszky-csarnokban.

 

Közben a Vasas Óbuda drámai körülmények között nyerte meg az Extraligát Békéscsabán, ezzel a csapat mindhárom sorozatban (bajnokság, kupa, MEVZA) felért a csúcsra. Páratlan szezon volt!

 

Tíz év után vízilabdázóink is visszatértek a bajnoki dobogóra, a két bronzmeccsen imponáló magabiztossággal lépték le a Szolnok csapatát.


De hogy ne csak a sikerekről legyen szó: habár küzdött becsülettel, végül túl könnyűnek találtatott az élvonalhoz női kézilabdacsapatunk, amely május 21-én a Siófok ellen játszotta utolsó NB I-es meccsét a Sterbinszky-csarnokban. Mindannyian abban bízunk, hogy nem nyúlik hosszúra a szünet ilyen téren…
 

Férfi kosarasaink eközben a negyedik helyen zártak a második vonalban.
 

Markovits László klubelnök és Polgár-Veres Árpád sportszakmai elnökhelyettes pedig a szezon végén egy hosszabb interjúban is értékelték a vasasos csapatsportágaink helyzetét és szereplését.


JÚNIUS
Június 10-én, széleskörű összefogásnak köszönhetően nyílt kiállítás Kubala Lászlóról a Fáy utcában, a legenda születésének 95. évfordulóján.


Szilágyi Áron a hónap során a kardcsapattal lett Európa-bajnok Antalyában, Pap Bianka pedig két arannyal és két ezüsttel zárta a madeirai paraúszó vb-t.


JÚLIUS
Ez a hónap is Szilágyi Áronról szólt: háromszoros olimpiai bajnok legendánknak egy cím hiányzott idáig a pályafutásából, az egyéni vb-arany, naná, hogy Kairóban ezt is megnyerte, ráadásul egészen félelmetes vívással. Lehet-e még ezt a történetet tovább írni? A válasz egyébként egyértelmű: Áront ismerve, természetesen igen!


fotó: MOB
 


Az viszont tényleg maga volt a csoda, hogy a női kardcsapat oszlopos tagjaként a vasasos Katona Renáta is világbajnoki arannyal jött haza Kairóból. Ő maga sem hitte el nagyon sokáig, hogy ez megtörtént.


fotó: FIE


Július utolsó napján négy év után újra élvonalbeli meccset játszottak a vasasos labdarúgók. A kecskeméti 0-0 után azért volt hiányérzet, pedig, ha mostani szemmel nézzük az eredményt, nem is olyan rossz, hiszen az ellenfél azóta az élvonal meglepetés-csapatává avanzsált...


AUGUSZTUS
Augusztus 5-én a Vasas család ikonikus alakját, a 70 éves Faragó Tamást köszöntöttük kerek születésnapján.


Közben a Vasas-tehetségek is villogtak: Arszunkaev Musza az U17-es birkózó Eb után a vb-ről is ezüstéremmel tért haza. Szabó-Feltóthy Eszter és Gyurinovics Fanni pedig a római úszó Eb-n a felnőttek között úszhatott döntőt.


De nagyon jó volt ott lenni Szolnokon is, az újjáépülő vasasos kajak-kenu versenyzői csoporttal a szép sikerekkel záruló országos bajnokságon.


Hirdetések