Létesítmények - Pasaréti Sportcentrum

Vasas Pasaréti Sportcentrum

Cím: 1026 Pasaréti út 11-13. 
E-mail: pasaret@pasaretsportcentrum.hu  
Telefon: 212-52-46 
Fax: 801-00-29 

2004. december 1-én írta alá a Vasas Sport Club és a Kincstári Vagyon Igazgatóság azt a szerződést, amely eredményeként a Vasas 49 évre megkapta az általa használt létesítményekre (Fáy, Folyondár, Pasarét) vonatkozó vagyonkezelői jogot. A Vasas Sport Club a fővárosi egyesületek közül elsőként tette meg ezt a jelentős lépést. 
Az átvételt követően létrejött az MKB Euroleasing Rt.-vel az az együttműködés, amelynek eredményeként létrehoztuk a Vasas-Pasarét Kft-t 50-50 százalékos tulajdonrésszel. Az együttműködést hivatalosan 2005. február 1-én, közös sajtótájékoztatón jelentettük be. A megállapodásunkban az MKB Euroleasing vállalta, hogy 10 év alatt minimum 500 millió forintot fordít a Pasaréti Sportcentrum fejlesztésére, működtetésére. Az MKB Euroleasing volt az egyetlen olyan érdeklődő, amely nem üzleti, profitorientált vállalkozásban gondolkodott, hanem a Vasas Sport Clubbal összhangban, elsősorban egy gyerek és szabadidősport centrum létrehozását álmodta meg, ahol a felnőttek és a Vasas SC sportolói is igényes sportszolgáltatást vehetnek igénybe. 

2013. szeptember 10-én adtuk át a Kovács Pál nevét viselő vívócsarnokunkat Pasaréten. A beruházásra 127 millió forintot különített el a magyar állam és 2012 januárjában születtek meg a végleges tervek.

Az elmúlt években a beruházások összértéke elérte az 1.000 MFt-ot.

A Vasas Pasaréti Sportcentrumban működik a Vasas SC kosárlabda, utánpótlás labdarúgó, atlétika, vívó, sakk, sí, és tenisz szakosztálya


Hirdetések