2014.02.13. | Röplabda

Kedden az ausztriai Linzből hazatérőben Szombathely irányába tett kitérőt a Vasas Óbuda csapata, a női röplabda NB I. utolsó, 22. fordulójában ugyanis a Vasi Sport Akadémia látta vendégül a mieinket.

Vasi Sport Akadémia – Vasas Óbuda 0-3 (12, 8, 13)
Szombathely, 80 néző.

Vezette: Farkas, Horváth.

Szombathely: Bodovics 8, Varga N. 1, Mikos 4, Simon 1, Kiss B. 1, Bokor 3. Csere: Farkas (libero), Gőczi 1, Horváth D., Horváth Z. 1.
Vezetőedző: Mucsi Péter

Vasas: Tálas 7, Miklai 7, Szabó A. 7, Stefanik 16, Vacsi 5, Gubicza 12. Csere: Lévai, Tóth A. (liberok), Ludmán 4, Benkó, Fábián 2, Pekárik 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az eredmény alakulása:
1. játszma: 7:8, 9:15, 10.18, 12:25.
2. játszma: 2:5, 4:11, 6:20, 8:25.
3. játszma: 0:8, 5:11, 10:20, 13:25.

Jókay Zoltán a szombati Magyar Kupa döntőre készülve legerősebb csapatát küldte pályára Szombathelyen, ám a hazaiak lelkes játékának köszönhetően ennek ellenére is meglehetősen szorosan indult az összecsapás (7:8). A folytatásban aztán egyre inkább bemelegedtek a mieink, a rendkívül ponterősen játszó Tálas Zsuzsanna vezérletével komoly előnybe került csapatunk (10:18). A játszma végén Miklai Zsanett nyitásainak köszönhetően tovább nőtt a különbség, az első szettet alig tizenöt perc leforgása alatt húzta be csapatunk (12:25, 0:1).


                                                                 fotó: Maitz Kinga, vaol.hu

A második felvonásra sem változott a játék képe, sőt ha lehet, még nagyobb fölényben játszottunk (4:11). Stefanik Orsolya első és hátsó soros támadásai kivétel nélkül pontot értek, blokkja is rendszerint eredményesnek voltak, a játszmát végül tizenegy ponttal, száz százalékos hatékonysággal zárta fiatal szélső ütőnk. A hazaiak nem tudtak mit kezdeni a játékunkkal, egyedül centerük, Bodovics Hanna révén voltak eredményesek, de a második játszmát is könnyedén nyertük (8:25, 0:2).

A második szett utolsó perceitől kezdődően Jókay Zoltán szép fokozatosan lehetőséget adott összes cserejátékosának, a harmadik játszma elején látottak pedig bizonyítják, lehet is rájuk számítani (0:8). Stefanik szerepét Gubicza Laura vette át, centerünk tarthatatlannak bizonyult, csapatunk pedig tovább növelte előnyét (10:20). Az utolsó percekben három ászt is nyitottak lányaink, a harmadik már meccslabdát ért, amelyet egy hosszú hazai támadásnak köszönhetően ki is használtunk (13:25, 0:3).


                                                               fotó: Maitz Kinga, vaol.hu

A sereghajtó Vasi Sport Akadémia otthonában aratott győzelem egyúttal alapszakasz-elsőséget is jelentett lányaink számára, akik így pályaelőnnyel várhatják a női röplabda NB I. rájátszását. Ellenfelünk az MTK Budapest, vagy a Diamant Kaposvár csapata lesz, attól függően, hogy a somogyiak milyen eredményt érnek el holnap Nyíregyházán, a korábban időjárási viszonyok miatt elhalasztott mérkőzésükön.

Sarlós Márton     

 


Hirdetések