2014.01.31. | Röplabda

A lényegi kérdések tegnap este már háromnegyed nyolc táján eldőltek. Az MK elődöntő visszavágóján a Vasas Óbuda bő negyven perc alatt megnyerte a békéscsabai fináléhoz szükséges két szettet, majd nem sokkal később a mérkőzést is.

Vasas Óbuda - Aluprof-TF-Budapest 3:0 (11, 18, 21)
Folyondár utca, 300 néző.

Vezette: Ujházi, Kiss Z.

Vasas: Vacsi 6, Tálas 4, Miklai 23, Gubicza 5, Szabó A. 6, Stefanik 4. Csere: Tóth A. (liberó), Fábián, Pekárik 3, Ludmán 1, Benkó.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

TF: Bleicher, Borsos 5, Lakatos 7, Fritz 4, Takács B., Billings 5. Csere: Kötél D. (liberó), Lutter E. 3, Hornok 6, Windisch.
Vezetőedző: Gubik János

A keddi mérkőzéshez képest három helyen is változtatott kezdőcsapatán az Aluprof-TF-Budapest edzője, Gubik János, ám csapata ennek ellenére ezúttal is alig néhány perc leforgása alatt komoly hátrányba került (6:1). A mieink lendületesen és magabiztosan röplabdáztak, Miklai Zsanett vezérletével sorra szereztük a szebbnél szebb pontokat, a második technikainál már tíz pontosra duzzadt a két csapat közti különbség (16:6). Támadásaink gyorsak és erőteljesek voltak, a blokkok is a helyükön voltak, mezőnyben pedig Tóth Andrea nyújtott kimagasló teljesítményt. Az első szettet így nagyon könnyedén nyerte meg csapatunk (25:11).

A második játszmára némiképp javult vendégeink játéka, ám a fantasztikus napot kifogó Tálas Zsuzsanna irányításával ezúttal is jelentős előnyre tettek szert a mieink (14:8). Gubik János időkérését követően közelebb zárkózott az Aluprof-TF, ám Vacsi Evelin és Gubicza Laura gyönyörű blokkokkal törte le ellenfelünk lelkesedését (21:16). A végjáték vasasos örömjátékot hozott, a második győztes szettel pedig a szabályok értelmében biztossá vált: a Vasas Óbuda jutott a Magyar Kupa idei kiírásának döntőjébe (25:18, 2:0).
 

Jókay Zoltán a továbbjutás tudatában Tálas Zsuzsannának és Vacsi Evelinnek is pihenőt adott a harmadik játszmára, Fábián Fanny és Pekárik Eszter érkezett a pályára. A TF a kiesés tudatában sem adta fel a meccset és továbbra is becsülettel küzdöttek, míg a mieinket túlságosan is megnyugtatta a továbbjutás (1:7). Vezetőedzőnk ekkor azonban rendet tett a fejekben, csapatunk pedig Miklai pontjaival megkezdte a felzárkózást (11:16). Egy remek sorozatot követően csapatunk előbb egalizált, majd a vezetést is átvette, a végjátékra így ismét hazai előnnyel fordultak a csapatok (22:20). Az utolsó percekben Ludmán Réka és Benkó Bettina is pályára lépett, az utolsó szettet több kulcsjátékosa nélkül, tetemes hátrányból felállva nyerte meg együttesünk (25:21, 3:0).

                                             

A meccs után következhetett a jól megérdemelt ünneplés, hiszen csapatunk a 2011/12-es, és a 2012/13-as kiírást követően ezúttal is ott lesz a Magyar Kupa döntőjében, melyet február 15-én, Békéscsabán rendeznek majd. A mieink ellenfele a TEVA-Gödöllői RC lesz, akik a másik ágon a Linamar-Békéscsabát múlták felül, szintén kettős győzelemmel.

Sarlós Márton   
fotó: Doba István   

További fotók a mérkőzésről>> 


Hirdetések