2014.01.27. | Röplabda

A Palota RSC és a Veszprémi ESC ellen is begyűjtötte a három bajnoki pontot a Vasas Óbuda, és már csupán egyetlen siker hiányzik a bajnokság első felvonásának megnyeréséhez.

Vasas Óbuda – Palota RSC 3:0 (14, 8, 11)
Folyondár utca, 60 néző.

Vezette: Tillmann, Éri.

Vasas: Fábián, Miklai 11, Szabó A. 4, Stefanik 3, Vacsi 10, Pekárik 13. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Ludmán 10, Benkó 3, Durst 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Palota: Nagy K. 6, Oláh E. 2, Dénesi 2, Nyuka 2, Szűcs A., Petrás 3. Csere: Drásik (liberó), Császár.
Vezetőedző: Kastner Veronika

Vasas Óbuda – Veszprémi ESC 3-0 (13, 10, 17)
Folyondár utca, 100 néző.

Vezette: Suba, Jámbor.

Vasas: Tálas, Miklai 7, Szabó A. 12, Stefanik 2, Vacsi 4, Pekárik 14. Csere: Lévai, Tóth A. (liberók), Ludmán 8, Benkó 5, Fábián 1, Gubicza 7, Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Veszprém: Kintli 1, Jezerniczky 1, Dordzsceren 1, Pintér 8, Molnár B. 1, Pós 3. Csere: Csótár (liberó), Hunyadvári.
Vezetőedző: Holdinger Szilárd

A péntek esti, Palota RSC elleni mérkőzés előtt a Vasas hívei a múlt héten elhunyt piros-kék labdarúgó legenda, az 1977-ben európai Ezüstcipőt nyerő Várady Béla emléke előtt tisztelegtek.

Nem számíthattak túlzott izgalmakra a kilátogató nézők, hiszen a közelmúltban a vendégek két meghatározó játékosa, Papp Dóra és Soós Ivett is felhagyott a röplabdázással, Kovács Eszter pedig sérülés miatt nem állt csapata rendelkezésére. Az egyébként is jóval komolyabb erőkből álló Vasas Óbuda esélyei így még tovább nőttek, az összecsapás pedig igazolta is a várakozásokat. A hazaiak a kisebb sérüléssel bajlódó Tálas Zsuzsanna és a meccset betegség miatt kihagyó Gubicza Laura távollétében is magabiztosan röplabdáztak, és különösebb megerőltetés nélkül, végig vezetve nyerték meg a mérkőzést. A találkozó során különösen hatékonynak bizonyultak centereink, Vacsi Evelin és Pekárik Eszter, de Ludmán Réka is jó játékkal járult hozzá a Vasas Óbuda idei 19. bajnoki sikeréhez (3:0).

Két nappal később, vasárnap délután a tabella utolsó előtti helyén álló Veszprémi ESC látogatott a Folyondár utcába, az ellenfél kilétén kívül azonban nem sok minden változott a pénteki meccshez képest. A sérüléséből felépülő Tálas már a kezdőcsapatban kapott helyet, valamint Gubicza is meggyógyult, így teljes kerettel vágtunk neki az összecsapásnak. Az első két szett során a vendégek jóformán csak a mieink hibáiból tudtak pontot szerezni, és bár a harmadik szettre némiképp feljavult a játékuk, a Vasas Óbuda fölényéhez ekkor sem férhetett kétség. A találkozó során Jókay Zoltán minden játékosának lehetőséget adott, így három szett alatt három feladó is irányította a mieink játékát, mivel Tálast előbb a pénteken kezdőként szerepet kapó Fábián Fanny váltotta, majd a végjátékban a fiatal Durst Anna is pályára lépett. Mindannyian jól mozgatták a csapatot, szépen eloszlottak a pontok játékosaink között, végül a pénteki meccshez hasonlóan, a tavaly nyáron éppen Veszprémből szerződtetett Pekárik Eszter bizonyult a találkozó legeredményesebbjének (3:0).

A jó formára azonban nem csak neki, hanem minden játékosunknak szüksége lesz, hiszen kedden a szezon eddigi legfontosabb mérkőzése, a Magyar Kupa elődöntő első felvonása következik a nemrégiben egy légióssal is megerősített Aluprof-TF-Budapest ellen.

Sarlós Márton   
fotó: Doba István   

További fotók>>


Hirdetések