2014.01.16. | Röplabda

A sereghajtó Vasi Sport Akadémia látogatott szerda délután a Folyondár utcába a női röplabda NB I 11. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A mieink igazolták a papírformát és könnyed győzelmet arattak.

Vasas Óbuda – Vasi Sport Akadémia 3-0 (17, 17, 18)
Folyondár utca, 80 néző.

Vezette: Stefik, Szabó Zs.

Vasas: Tálas 4, Miklai 11, Szabó A. 4, Ludmán 6, Vacsi 8, Gubicza 7. Csere: Lévai, Tóth A. (liberok), Stefanik 12, Benkó 4, Fábián 2, Pekárik 3.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Szombathely: Bodovics 4, Mikos 2, Kiss B. 3, Gőczi 2, Takács D. 15, Németh J.. Csere: Sipos (libero), Varga N. 3, Simon 3, Sebestyén 1, Horváth L..
Vezetőedző: Bedőcs Gergő

Az eredmény alakulása:
1. játszma: 8:5, 17:9, 20:12, 23:16.
2. játszma: 8:4, 12:7, 16:11, 21:16.
3. játszma: 8:4, 11:8, 16:11, 20:13.

Megszokott kezdőcsapatán mindössze egy helyen változtatott Jókay Zoltán, Stefanik Orsolya helyén a születésnapos Ludmán Réka kezdett. A találkozóra látszólag nehezen pörögtek fel a mieink, míg a tabella utolsó helyén nyeretlenül álló Szombathely játékosai minden labdáért csúsztak-másztak és élvezték, hogy a bajnoki címvédő ellen játszhatnak. Miklai Zsanett és Gubicza Laura pontjainak köszönhetően ennek ellenére is magabiztosan vezetett csapatunk, az első szettet végül nyolc pontos különbséggel nyerte a Vasas Óbuda (25:17, 1:0). 

A második szettre Benkó Bettina és Stefanik érkezett, ezúttal Szabó Adrienn és Miklai kapott pihenőt. A játék képe nem változott, a vendégek a junior válogatottba tavaly behívott Takács Doroti vezérletével szépen termelték a pontokat, mi pedig pontosan annyit tettünk bele a mérkőzésbe, amennyit muszáj volt (16:11). Tálas Zsuzsannát a betegségéből felépülő Fábián Fanny váltotta, aki jó játékkal tért vissza a pályára. A végjátékban Vacsi Evelin révén szereztünk szép pontokat, az eredmény tekintetében pedig csapatunk sikeresen lekopírozta az előző játszmát és bő negyven perc után már két szettes volt a mieink előnye (25:17, 2:0).

Jókay Zoltán minden játékosának lehetőséget adott a mérkőzésen, így az utolsó játszmára Pekárik Eszter és Tóth Andrea érkezett, valamint Miklai Zsanett is visszatért a pályára. A csapatok ezúttal sem tértek el a jól megszokott sémától (még a szettek részeredményei is kísérteties hasonlóságot mutattak), a vendégek küzdöttek, de továbbra is a mi kezünkben volt a mérkőzés. Az utolsó percekben Stefanik Orsolya még megduplázta pontjainak számát néhány erőteljes támadással, a vasiak pedig végül hét ponttal maradtak alul a záró játszmában, és bő egy óra alatt elveszítették a mérkőzést. 

A látottak fényében kissé érthetetlen, hogy a szimpatikusan küzdő szombathelyiek hogyan állhatnak nyeretlenül a tabella utolsó helyén – ez persze legyen az ő bajuk – , ám tegnap este a mieink igazolták képesség- és tapasztalatbeli fölényüket és magabiztos győzelmet arattak (25:18, 3:0). 

Sarlós Márton      
fotó: Doba István      

 További képek>>


Hirdetések